Zo check je zelf welke bedrijven diervriendelijk varkensvlees verkopen

Gelukkige varkens leveren diervriendelijk varkensvlees. Foto: Shirley de Jong, Flickr
Gelukkige varkens. Foto: Shirley de Jong, Flickr
Wakker Dier heeft een lijst gemaakt met bedrijven die diervriendelijk varkensvlees verkopen of verwerken. De milieu-organisatie onderscheidt tussen bedrijven die varkenvlees leveren met een onafhankelijk keurmerk, bedrijven die zeggen diervriendelijke methodes te gebruiken maar niet gecontroleerd worden en bedrijven die ongegeneerd nog op een industriƫle wijze omgaan met varkens.

De lijst voor diervriendelijker varkensvlees vind je hier

Een van de dingen waar op gelet wordt, is of de staarten van varkens geknipt worden. Bij de meeste varkens in Nederland wordt het krulstaartje op jonge leeftijd afgesneden, omdat veel varkens op latere leeftijd gaan ‘staartbijten’. “Dit komt voort uit frustratie, met name door het ontbreken van wroetmateriaal en een kale omgeving. De beste oplossing hiervoor is natuurlijk om varkens stro en ruimte te geven, en niet om een lichaamsdeel af te snijden!” aldus Wakker Dier.

Meer adressen voor diervriendelijk, eerlijk en lokaal vlees vind je in deze lijst die we samenstelden met behulp van onze 33.000 facebook fans.

Lees ook
[adrotate group=”1″]

Advertisement

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *