Wil je een verpakkingsvrije winkel in jouw stad?

Verpakkingsvrije winkel Unpackaged in Londen. Foto: 365 Dias que Acalmaram o Mundo
Verpakkingsvrije winkel. Bron: 365 Dias que Acalmaram o Mundo. Flickr
België heeft er al één, Duitsland binnenkort ook. Maar krijgt Nederland nu ook een verpakkingsvrije winkel? Als het aan Wim van Dijk van het initiatief Bag & Buy ligt wel. Hij start per 1 oktober een crowdfundingscampagne voor een verpakkingsvrije winkel. Er is al wel een Facebook-pagina.

Als alles volgens plan verloopt, gaat Bag & Buy na de zomer van 2015 in één van de grote steden in Nederland open. „Waar we de winkel openen is afhankelijk van onze crowdfunders. Waar het enthousiasme het grootst is, daar komt Bag & Buy’, zegt initiatiefnemer Wim van Dijk. Hij heeft een bedrag nodig van €100.000 en denkt aan een kleinschalige super van 150 vierkante meter.

In de mini-super wordt zoveel mogelijk uit dispensers, bakken, vaten en kruiken verkocht. De klant bepaalt zelf de hoeveelheid en er wordt bespaard op verpakkingen. De schappen zijn in ieder geval gevuld met wijn, noten, muesli, rijst, pasta, zaden, pitten, superfoods, kruiden en specerijen, olie, azijn en notenboter.

In Duitsland was het enthousiasme voor een verpakkingsvrije winkel erg groot. Een crowdfundingcampagne zorgde in één dag voor €20.000,-. De winkel ‚Original Unverpackt’ opent in september haar deuren voor het winkelende publiek.

Bron: Distrifood

Advertisement

8 comments

 1. geweldig, ik ben er helemaal voor.
  ik woon in amsterdam, en als jullie hier een winkel open kom ik bij jullie kopen.
  ik eet graag glutenvrij en voornamelijk spelt produckten.
  bonensoorten.
  en aankomt fan.

 2. Ik ga voor zo’n winkel in Arnhem! Dan kom ik er zeker kopen!

  Zou het ook een optie zijn om samen te werken met een al bestaande biologische winkel? Estafette bijvoorbeeld, op de Steenstraat.
  Misschien scheelt dat in de investeringskosten.

 3. Super een verpakkingsvrije winkel. Ik heb daar altijd al aan lopen denken. En nu is die er. Het zou geweldig zijn als er een winkel in delft of in Rotterdam of in Den Haag zou komen. Ik kom zeker bij jullie inkopen doen. Geweldig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *