Bouw je eigen bamboefiets voor slechts 130 euro

Frame van bamboe. Foto: Treehugger
Frame van bamboe. Foto: Treehugger

Met dit “do it yourself”-pakket van het in Singapore gevestigde bedrijf Bamboobee kan je binnenkort waarschijnlijk voor ongeveer 130 euro je eigen bamboefiets bouwen. Het bedrijf wil met behulp van een crowdfundingscampagne een kit op de markt brengen die alles verschaft wat je nodig hebt om je je eigen bamboefiets te bouwen. Het resultaat is een mooie en schokbestendige fiets die lang meegaat.

De kit komt met een bouwplaat die het bouwen een heel stuk gemakkelijker maakt. De afmetingen van de fiets staan namelijk al vast, waardoor het in elkaar zetten volgens de makers een peulenschil wordt:

Wanneer de DIY bamboefiets in de winkel zal liggen is nog niet bekend. De crowdfundingscampagne moet 11.000 dollar ophalen om de fiets in productie te laten gaan. Bambobee heeft ervaring met het ophalen van geld via crowdfunding. Met een eerdere campagne via Kickstarter haalde het bedrijf 63.000 dollar op om het bedrijf op te starten.

Bekijk hier de crowdfundingspagina van het bedrijf

Bron: Treehugger

Lees ook
Bamboe ondernemer Rik Vegter onthult geheim van zijn crowdfundingsucces
[adrotate group=”2″]
Je eigen bamboe-stengel als muziekversterker

Advertisement

3 comments

  1. Hallo Joep van Ginderen,

   Als dit een vanaf prijs Is zijn de begin prijzen op uw internet site ontzettend duur. Op uw site kan ik geen prijzen zien die bijvoorbeeld fietsen vanaf €130,- verkopen

   Ik zie alleen fietsen ver boven de €500,- en volgens mij Is bamboe echt niet zo duur. Wel duurzaam. Waarom handteerd u zulke prijzen?

   Ik denk dat een dergelijke fiets gemaakt in Nederland gemaakt van bamboe niet duurder hoeft te zijn als €600,-

   Weet u dat bamboe erg snel groeit? Weet u ook dat er verschillende soorten staal zijn? Dat Bamboe duurzaam Is,is een feit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *