Filmpje wijst haarfijn grootste klimaatboosdoeners aan

Als je bewijs wilt dat wij in het Westen de grootste smeerpijpen (samen met China, dat wel) van de wereld zijn, hoef je alleen dit filmpje te bekijken.

CO2 ligt niet als een soort deken over onze aardbol. Na uitstoot golft het door de atmosfeer heen en wordt het meegenomen door de wind in fascinerende, maar ook enigszins angstaanjagende wervelingen.

Het filmpje is één van de meest geavanceerde klimaat visualisaties die tot nu toe gemaakt is. Het laat ook duidelijk te zien dat het overgrote deel van de CO2 wordt uitgestoten door de VS, West-Europa en China. Deze plekken krijgen in de winter een onheilspellende donkerpaarse kleur. De beelden zijn gemaakt tussen 1 januari 2006 en 31 december 2006.

Volgens NASA zullen klimaatbeelden de komende tijd alleen maar beter worden door een nieuwe satelliet genaamd Orbiting Carbon Observatory 2. Deze satelliet zal enkel en alleen CO2 niveau’s in de gaten gaan houden op aarde.

Eerder gebruikte NASA al drones om een beter beeld te krijgen van Klimaatverandering.

Bron: Grist

Lees ook
Hoopvol klimaatakkoord tussen China en de VS
[adrotate group=”2″]
Oplossing klimaatprobleem kost minder dan we aan banken besteed hebben

Advertisement

3 comments

  1. Ziet er niet best uit. Echter hier een kanttekening. Alle planten op onze woonbol hebben CO2 nodig en zullen bij een hoger CO2 gehalte beter en meer groeien. Lijkt mij goed om het voedseltekort te verzachten. Mijn vermoeden (en dat van velen) is juist dat het broeikaseffect veroorzaakt wordt door het ultrafijnstof dat door de mens massaal in de atmosfeer wordt gestoten. Onder andere door de katalisatoren van auto’s die het fijnstof (rond 10 micro) afbreekt tot de voor mens en dier veel gevaarlijker ultrafijnstof (<100 nano). Dit ultra fijnstof bestaat uit zeer gevaarlijke geclusterde chemicaliën en metalen. Auto's zijn hierdoor wel 1000x schadelijker geworden. Wat te denken van de massale toepassing van pesticiden en herbiciden? Deze giffen verspreiden zich al tientallen jaren door de atmosfeer en worden ingeademd. Draagt mede bij aan het broeikaseffect. Wordt er niet teveel nadruk op CO2 gelegd, omdat hier dik geld aan verdiend wordt door o.a. bijtellingspercentages en de CO2 rechtenhandel? Proberen multinationals bewust de discussie over fijnstof en utrafijnstof te vermijden?

  2. En wat te denken van de ‘deken’van ijskristallen die het lucht-verkeer om onze planeet legt. Deze ijskristallen zijn
    hygroscopisch wat inhoud dat atmosferische vochtigheid samen met de condensering van de uitlaatgassen van
    vliegtuigen een steeds dikkere schil vormen. Inmiddels is het bewezen dat wolkenvorming juist bijdraagt aan klimaat opwarming. Ook het sproeien van kunstmatige bewolking, de zgn chemtrails werken de opwarming in de hand.
    Minder vliegen en stoppen met chemtrails zou een grote stap in de goede richting betekenen. Bovendien kunnen we dan eindelijk weer eens van de blauwe lucht genieten.

  3. klein detail: Het noordelijk halfrond herbergt ook het grootste landoppervlak. Denk zelfs meer dan 70%. Aangezien daarbij Noord-Amerika en China de grootste vervuilers zijn is dit zeer voorspelbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *