Verpakkingsvrije winkel Bag & Buy gaat naar Utrecht

Bag&Buy komt in Utrecht
Bron: Bag & Buy
De eerste winkel van het verpakkingsvrije winkelconcept, Bag & Buy, komt in Utrecht. Initiatiefnemer Wim van Dijk heeft gekozen voor de Domstad omdat de meeste investeerders hier een voorkeur voor hadden. Hij heeft een aantal pandjes in populaire winkelstraten op het oog. De Telegraaf had vandaag de primeur van het nieuws over de vestiging.

Van Dijk wil met zijn winkel de overvloed aan verpakkingen bestrijden, één van de belangrijkste bronnen voor restafval. Zo komt de ‘No Waste’-economie weer een klein stapje dichterbij. Klanten profiteren van goedkopere prijzen bij Bag & Buy, want zij betalen geen verpakkings- en marketingskosten. Bovendien zijn de producten beter geprijsd, omdat er in grote hoeveelheden wordt ingekocht.

Bag & Buy moet een hippe zaak worden waar je zelf je lege jampot mee naar toe kunt nemen. Maar in de winkel liggen ook bakjes en zakken die je de volgende keer zo weer kunt vullen. Je kunt precies bepalen hoeveel je wilt hebben van een bepaald product, wat voor veel mensen waarschijnlijk eerst nog wel even wennen zal zijn.

De Britse top-kok Jamie Oliver noemt de verpakkingsvrije winkel als een van de negen foodtrends voor 2015.

Advertisement

5 comments

  1. Het crowdfundings-filmpje is alvast behoorlijk misleidend Je ziet een vervelende druktemaker allerlei eten en drinken naar binnen proppen en onder de douche tekeer gaan met tandpasta en shampoo en een heleboel plastic verpakkingen van al die produkten wegsmijten, en vervolgens gaat het over een winkel waar je zelf je bruine bonen in een weckpot kan doen… bruine bonen nota bene, die in elke gewone winkel ook al uiterst eenvoudig in een zakje of doosje zijn verpakt. Maar hoe zit ’t dan met al die verpakkingen die in het filmpje worden weggegooid? Heel simpel: juist DIE produkten worden in de beoogde winkel helemaal niet verkocht… Bah.

  2. Wim van dijk …het gaat door de eerste verpakkingsvrije supermarkt .mijn droom en fantasie al 20 jaar.ik ben zo blij We moeten dit doen .mag ik op een mailinglist ?bij deze alvast enthausiaste nu al dankbare nieuwe klant mijn voorstel: ik woon in vlissingen.zolang er geen andere winkels komen dan in utrecht …online shoppen dmv een vrachtwagen soort srv op afspraak.dan koop ik daar zeker.succes ik geloof erin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *