Natuurvlees steeds populairder

Natuurvlees van limousin koeien. Foto: Blackcatcara, Flickr
Een limousin koe. Foto: Blackcatcara, Flickr
Koeien uit natuurparken verdwenen tot voor kort in de gewone vleesmolen. Vleeshandelaren hadden er weinig speciale belangstelling voor. Zonde van dat mooie vlees, dachten Staatsbosbeheer en een aantal boeren. Samen hebben ze nu een merk van dit vlees gemaakt: ‘Natuurvlees’, vooralsnog alleen te krijgen in supermarkten in Limburg. Dat meldt de NOS.

Het experiment met het vlees van een speciaal gehouden kudde van het Limousin-ras duurt nu een kleine drie maanden en de resultaten zijn boven verwachting. “We hadden gehoopt om drie keer zoveel vlees te verkopen als de hoeveelheid biologisch rundvlees, maar we zitten nu al op vier keer die hoeveelheid”, zegt een deelnemende slager van supermarktketen Em-TĂ©.

Lees hier het hele artikel op NOS.nl

Zelf eerlijk vlees vinden in je regio? Wij hebben meer dan 100 adressen met eerlijk vlees verzameld.

Advertisement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *