“Dijk van een Wijk” competitie maakt Filipijnen én Nederland leefbaarder

Dijk van een Wijk. Foto: Nudge
Dijk van een Wijk. Foto: Nudge
De Filipijnen wordt ook wel een ‘rampensupermarkt’ genoemd. Meerdere keren per jaar trekken zware tropische stormen en cyclonen over de Filipijnen. Vorig jaar gebeurde dit ruim twintig keer, inclusief ‘supertyfoon’ Haiyan en dit jaar Hagupit. Gelukkig is de Filipijnse bevolking zeer veerkrachtig. Na iedere ramp bouwen zij met creatieve oplossingen hun leven weer op. Het aantal natuurrampen en hun impact zullen naar verwachting alleen maar toenemen. Hoog tijd om de gevolgen hiervan zoveel mogelijk te voorkomen!

Samen werken aan Dijken van Wijken

Het Rode Kruis, CARE Nederland, Wetlands International en Nudge hebben hun krachten gebundeld en werken samen aan rampenpreventie en voorbereiding. Samen met de 35.000 inwoners van 150 wijken op Mindanao wordt er gewerkt aan ‘Dijken van Wijken’. Niet alleen op de Filipijnen, maar ook in Nederland. Door middel van de ‘Dijk van een Wijk’ competitie worden wijken in Nederland ook op een duurzame manier leefbaarder en veiliger gemaakt.

Van zonnepanelen tot groene wijken

Wil je kans maken op €10.000,- om jouw duurzame idee voor jouw wijk, vereniging of omgeving te realiseren? Door middel van de ‘Dijk van een Wijk’ competitie kan dat. Misschien wil een school in jouw omgeving graag zonnepanelen installeren? Of wil je meer groen in jouw wijk? Het kan ook een sportvereniging zijn die een watertappunt wil om zo het gebruik van kraanwater te stimuleren. Of betere verlichting voor hardlopers in de avonduren. Het kan allemaal! Meld jouw idee ook aan en maak kans op €10.000,- aan prijzengeld!

Advertisement

One comment

  1. ik wil in mijn straat een soort ‘boomgaard’ realiseren. We hebben een heel stuk groen in het midden en daar wil ik fruitbomen op planten. De hele buurt kan dan als het fruit rijp is plukken en meehelpen met snoeien en onderhoud. Is er ook meteen weer kachelhout voor degene die dat willen. Dit is groen omdat we geen pesticiden gebruiken, kastjes voor bijen willen ophangen, er minder fruit (en later ook groente, als het goed loopt) gekocht hoeft te worden, en dus ook getransporteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *