Onkruid? Brandnetel is in de soep heel lekker. Foto: Roos van West

Onkruid uit de achtertuin kan je prima eten

Eetbaar onkruid

Waarom zou je kruiden van de andere kant van de wereld halen, als de kruiden uit je achtertuin, of iets verder in het wild, prima te gebruiken zijn? Je moet natuurlijk wel weten wélke planten lekker zijn in welk eten. Wist je bijvoorbeeld dat soep van brandnetels heel lekker kan zijn (en het prikt niet…) en dat je van zevenblad pannenkoekjes kunt bakken?

Onkruid zelf uit de grond plukken uit de buurt heeft een aantal voordelen:

Cursus koken met onkruid

Het goede nieuws is dat er overal in Nederland cursussen worden gegeven. Zoek maar eens op google met “workshop koken met onkruid.”

Hier vind je een reportage van één zo’n cursus:

Aldus Karka: “We zijn heel erg gewend om tijm, basilicum, rozemarijn – de kruiden van het Middellandse Zeegebied te gebruiken om onze maaltijden te verfijnen. Maar dat gebeurt niet met de kruiden die om ons heen groeien.” Zonde toch? Plukken dus dat onkruid!
 

Advertisement

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *