Een schutting van de Buurjongens stimuleert biodiversiteit en gezelligheid

De schutting van de Buurjongens. Foto: de Buurjongens
De schutting van de Buurjongens. Foto: de Buurjongens

Ik kan er al stilletjes naar verlangen… de lente. Me bij de eerste zonnestralen lekker met een kop thee nestelen in de tuin. Maar alle buren zitten buiten op hun eigen stukje land, afgegrensd door een schutting die zelfs de kleine dieren niet doorlaat. Om het Hollands te houden, dat kan gezelliger!

Dat dachten ‘de Buurjongens’ ook. Logerende bij Prêt-à-Loger ontdekte ik hun schutting en werd meteen enthousiast. De Buurjongens maken schuttingen die de biodiversiteit in tuinen bevorderen. Hoe? Doordat de schuttingen openingen hebben en ruimte bieden voor vogelhuisjes, plantenbakken, insectenhotels, voedertafeltjes, en meer. Door de open structuur van de schuttingen staan de tuinen meer met elkaar in verbinding, wat het leefgebied voor dieren vergroot.

Naast dat de egels en kikkers weer graag in je tuin op bezoek komen hebben de schuttingen ook een sociale functie. Doordat veel van de elementen door de schutting heen steken en aan beide kanten van de schutting open zijn, zoals het voedertafeltje, kun je samen met de buurman genieten van de natuur in jullie tuinen.

De schuttingen worden gemaakt van Nederlands Lariks hout met een lange levensduur en matten van wilgentenen. De Buurjongens hebben gekozen voor lokaal geteelde materialen en natuurproducten uit duurzaam beheerde bossen. Zo is ook de productie bevorderlijk voor de biodiversiteit en heeft het zo min mogelijk impact op het milieu.

Laat die lente, de bloemen, de planten en de dieren maar komen!

Over de auteur: In januari heeft Manon haar huis opgezegd, haar spullen verkocht en is ze met enkel haar backpack en laptop op pad. Ze gaat rondreizen om te logeren bij de movers & shakers van de duurzame innovatie. Hoe doen zij het écht thuis? Hoe eten ze, hoe gaan ze op vakantie, wekken ze hun eigen energie op? Door de personen achter de inspirerende bedrijven en innovaties te laten zien probeert ze de beschikbare mogelijkheden tastbaarder te maken en mensen te inspireren andere keuzes te maken. Over haar avonturen zal ze schrijven en foto's en video's delen op www.noshameinsharing.com. Je kunt haar ook volgen op Twitter, Instagram en Facebook. Voor hetkanwel zal ze iedere week schrijven over iets dat ze op haar reis tegen is gekomen en wat haar heeft geïnspireerd.

Advertisement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *