Nieuwbouw kolencentrales weer naar Raad van State

Kolencentrale. Foto: Christopher A Dominic, Flickr
Kolencentrale. Foto: Christopher A Dominic, Flickr
Onderhandelingen tussen energiebedrijven en milieugroepen over terugdringing van de milieulast van twee nieuwe kolencentrales op de Maasvlakte, zijn op niets uitgelopen. Dat meldt Trouw op maandag. De Raad van State moet zich opnieuw buigen over de kwestie.

Er staan grote belangen op het spel, volgens Trouw. De betrokken energiebedrijven, GDF Suez en E.On, hebben miljarden geïnvesteerd in de nieuwe kolencentrales, maar de benodigde milieuvergunningen zijn nog steeds niet rond.

Uit een nieuwe studie blijkt dat de stikstofuitstoot van de kolencentrales op de Maasvlakte de kwetsbare natuur in het Zuid-Hollandse duinengebied ernstig zal verstoren. Ook een uitspraak van het Europese Hof van Justitie over een andere kwestie, de verbreding van de A2 tussen Den Bosch en Eindhoven, kan een rol gaan spelen. Het Hof oordeelde toen dat Nederland beter had moeten kijken naar alternatieven om milieuschade te voorkomen, in plaats van maatregelen voor natuurcompensatie toe te passen.

Lees het hele artikel in Trouw

Advertisement

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *