cyber

Is dit de oplossing tegen cyber-pesten?

Monica Lewinsky haalt uit naar het publiekelijk vernederen van mensen op onder andere social media. De ex-minnares van Amerikaanse president Bill Clinton werd zelf door de molen gehaald toen in 1998 haar affaire aan het licht kwam. In deze moedige Ted-talk praat ze over haar eigen ervaring als ‘Patient zero’ van online publieke vernedering, en vraagt ze om een aan andere aanpak van Cyber-bullying. “Publieke vernedering als bloederige sport moet stoppen.”

Hoe raar het ook klinkt, pesten kan in sommige situaties ook een succesvolle psychotherapie zijn. Lees hier hoe sommige psychologen pesttechnieken gebruiken om clienten te prikkelen en tegelijk aan het lachen te maken.

Advertisement

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *