Foto: still uit youtube video

Je jas leen je bij LENA

De essentie van de deeleconomie? Je hoeft een product niet zelf te bezitten om er toegang tot te hebben. Je deelt spullen met de mensen in je omgeving. Voor boormachines en rugtassen vinden we dit inmiddels al de normaalste zaak van de wereld dankzij Peerby, waar je spullen kunt lenen van je buren.

Voor kleding is daar naast de Kledingbieb in Utrecht ook LENA – the fashion library in Amsterdam. Dit is de grootste inloopkast die je je maar kunt wensen. En heet terecht een fashion library. Geen stoffige setjes of oude H&M’metjes, maar prachtige vintage stuks en bijzondere merken zoals Wintervacht en Alchemist. Als abonnee mag je een bepaald aantal items tegelijkertijd in je bezit hebben, die je zo vaak om kunt ruilen als je wilt. Ideaal dus voor een feestje of belangrijke meeting.

Voor mij is het echt een uitkomst! Aangezien ik al maanden uit een backpack leef kan ik er dankzij LENA toch iedere keer weer anders uit te zien. En praktischer, mijn geleende winterjas en dikke vest kan ik bijna omruilen voor een lente jas en zwierige jurk!

Als er vaker wordt omgeruild wordt er wel iets meer gewassen, maar gelukkig letten ze ook daar heel bewust op bij LENA. Er staan twee van de meest duurzame AEG wasmachines in de winkel waar de kleding met Seepje weer hanger klaar gewassen wordt. Klaar om door de volgende draagster op een nieuw avontuur te worden meegenomen!

Over de auteur: In januari heeft Manon haar huis opgezegd, haar spullen verkocht en is ze met enkel haar backpack en laptop op pad. Ze gaat rondreizen om te logeren bij de movers & shakers van de duurzame innovatie. Hoe doen zij het écht thuis? Hoe eten ze, hoe gaan ze op vakantie, wekken ze hun eigen energie op? Door de personen achter de inspirerende bedrijven en innovaties te laten zien probeert ze de beschikbare mogelijkheden tastbaarder te maken en mensen te inspireren andere keuzes te maken. Over haar avonturen zal ze schrijven en foto's en video's delen op www.noshameinsharing.com. Je kunt haar ook volgen op Twitter, Instagram en Facebook. Voor hetkanwel zal ze iedere week schrijven over iets dat ze op haar reis tegen is gekomen en wat haar heeft geïnspireerd.

Advertisement

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *