Bee Inc.

Bijen helpen? Schaf een bijenhotel van Bee Inc. aan

Wilde bijen zijn vrijwel dakloos in de stad. Er zijn weinig plekken te vinden waar ze een veilig holletje kunnen maken om in te wonen en eieren te leggen. Bee Inc. is druk bezig om daar verandering in te brengen. Zij leveren bijenhotels die je gemakkelijk kwijt kunt op een balkon of stadstuin.

Bijenhotel in kristalvorm van Bee inc. Foto: oneplanetcrowd
Bijenhotel in kristalvorm van Bee inc. Foto: oneplanetcrowd

De bijenhotels van Bee Inc worden gemaakt in een speciale kristalvorm, waardoor de bijen altijd droog gehuisvest zijn. De hotels worden automatisch gezaagd met een lasrobot afkomstig uit een Peugeot fabriek. De robot kan tegenwoordig overweg met een kettingzaag en zaagt volautomatisch de vereiste vorm uit een stuk hout.

Ook aan de milieu-aspecten van het hout is gedacht: het gaat om gerooid hout dat afkomstig is uit Amsterdam en omgeving.

Bee Inc is onlangs een crowdfundingsactie gestart om een houtdroogplaats te maken. Door het hout te drogen gaat het hotel langer mee. De houtdroogplaats gaat op zonne-energie werken. Het beoogde bedrag is inmiddels behaald, maar de actie loopt nog tot eind april 2015.

Bekijk hier de grappige crowdfundingspromovideo over de dakloze bij:

Hier zie je de voormalige lasrobot aan het werk met een kettingzaag:

Advertisement

3 comments

  1. Hi mensen de markt wordt inmiddels overspoelt met bijenhotels. Een prima zaak, maar daarmee zijn we er nog lang niet en we moeten hierin ook niet doorslaan. De bijenhotels moeten een bewustwoordingsproces op gang brengen.Een fancy bijenhotel is echter niet zaligmakend. Je hoeft geen bijenhotel te maken als je maar voldoende rekening houd met deze dieren in je tuin en omgeving. Meer dan 80 procent van deze diertjes leggen hun eitjes ook onder de grond. Dan hebben we nog andere belangrijke bestuivers als hommels en zweefvliegen, maar ook vlinders zijn belangrijk en ook nog eens mooi. We moeten ons niet blindstaren op bijenhotels! Richt je tuin bijen- en insectenvriendelijk in en geef wilde planten ook een kans. Deze hebben veel meer waarde voor insecten dan heel veel standaard tuinplanten of die afschuwelijke tegels.

  2. Zelf denk ik dat we de bijen het beste helpen door telkens als er in Mei (& verder) gemaaid wordt op plekken waar dat totaal niet nodig is aan de bel te trekken.
    Bermen langs snelwegen, bermen langs fietspaden: die hoeven helemaal niet het hele seizoen rigoreus en volledig laag gemaaid te worden.

    Gewoon een tweet of berichtje doet wonderen.

    Later, niet of een beetje maaien van de bermen dat helpt echt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *