Top 5 duurzame autotrends

Stella. Bron: ClearTechnology.nl
Stella. Bron: ClearTechnology.nl
Auto’s betekenen voor veel mensen de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Ze brengen je snel bij een zakenpartner in een afgelegen streek of bij je moeder die ver van de stad woont. Aan de andere kant zijn auto’s niet direct milieuvriendelijk, maar op dat gebied verandert veel. Je krijgt hier snel een beeld van op de website cleartechnology.nl. hetkanWel selecteerde vijf duurzame autotrends.

1) De gezinsauto die energie oplevert
Olaf Brugman van het Solar Team Eindhoven vertelt in een korte video over Stella, ‘s werelds eerste gezinsauto op zonne-energie. Bovendien wekt de auto meer energie op dan hij verbruikt!

2) Van zuinig rijden een spelletje maken
Hoe motiveer je jezelf om zuiniger te rijden? Maak er een spelletje van. Brandstof besparen wordt zo een leuke game, volgens Martijn de Beijer.

3) Wereldprimeur: modulaire elektrische auto
Zesentwintig studenten van de TU Eindhoven presenteren ook een wereldprimeur: de modulaire auto NOVA, waarbij je onderdelen makkelijk kunt wisselen. Deze elektrisch aangedreven auto kan variëren in grootte, maar ook aangepast worden op het gebruiksdoel.

4) Zelfrijdende auto’s goed voor milieu
Met zelfrijdende auto’s en voertuigen die in contact staan met elkaar, of met de weg, voorkomen we straks files die worden veroorzaakt door schokgolven in het verkeer.

5) De asfaltrevolutie is hier
Het is gelukt om asfalt te ontwikkelen met alleen maar milieuvoordelen: reductie van CO2 en geluid én deels gemaakt van gerecyclede materialen.

Advertisement

3 comments

  1. Ondanks al die mooie ‘duurzame trends’ blijft de auto een ecologisch (grote voetafdruk) en sociaal onding. Sociaal: dagelijks wereldwijd vele duizenden doden en gewonden + gezondheidsschade door o.a. fijnstof. En ecologisch: de energie en grondstoffen voor de productie, voor de gigantische infrastructuur en voor het rrijden. OV is het echte delen en heeft veruit de kleinste voetafdruk. Uitzondering op de regel: het vliegen, dat een gigantische voetafdruk heeft, vooral de klimaatvoetafdruk.

    1. Jan, vergeet vooral de ergernissen en gedragingen/reacties die daaruit voortvloeien niet.. Bizar hoe mensen tegen elkaar doen in t verkeer.
      Desalniettemin levert OV ook veel ergernissen op door grote drukte, gedrag in de coupés, hoge kosten en vertragingen.
      De auto zal nooit uitgebannen worden jammer genoeg, dus deze ontwikkelingen kan ik alleen maar toejuichen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *