Filosoof leert kansarme jongeren gezond eten

Foto: still uit Youtube video
Foto: still uit Youtube video
Iedere ouder weet hoe moeilijk het is om opgroeiend grut aan de groente te krijgen. Uit onderzoek blijkt dat jongeren die gezond eten, beter kunnen leren, minder kans op overgewicht hebben en zelfs een hogere levensverwachting hebben. Kortom, het is belangrijk om toch te proberen jongeren gezond te laten eten. Maar hoe doe je dat?

In Nederland zijn er gelukkig verschillende initiatieven bezig met deze uitdaging. Zo is er in Rotterdam een filosoof, Henk Oosterling, die ervoor zorgde dat kinderen van de basisschool De Bloemhof begonnen met een eigen tuin. Nu krijgen de scholieren drie keer per week een gezonde warme maaltijd op school, iets dat niet vanzelfsprekend is in deze achterstandswijk. Bekijk hier een reportage over het project van Oosterling:

Hier vind je nog 3 andere initiatieven die het het wel lukt om jongeren aan gezond eten te krijgen

Advertisement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *