pallet-huis

Doe-het-zelf-huis van pallets bouw je in 1 dag

Dit pallet-huis is ontworpen door I-Beam Design, voor vluchtelingen in Kosovo. De ontwerpers werden geïnspireerd door het feit dat met de pallets die alleen al in de Verenigde Staten in 1 jaar worden gebruikt, 80% van de vluchtelingen op aarde een onderkomen zoals deze zouden kunnen krijgen. Met anderhalf jaar aan pallets uit dit land kunnen alle 33 miljoen vluchtelingen een eigen huis bouwen.

Het mooie van dit huis is dat eigenlijk iedereen het kan bouwen zonder dat daar bijvoorbeeld zwaar gereedschap aan te pas komt. Daarnaast is de investering van zowel tijd als geld heel klein. Het huis kan in 1 dag gebouwd worden, en voor $75 heb je een informatiepakket waar alles in staat wat je nodig hebt om met de bouw te beginnen. De daadwerkelijke prijs hangt vooral af van de prijs van de pallets.

Het pallet-huis is oorspronkelijk bedacht voor vluchtelingen, maar hier in Nederland zou het natuurlijk kunnen dienen als schuurtje, of tuinhuis. De nieuwe versie met isolatie en verwarming is zelfs prima bewoonbaar, en zou bijvoorbeeld in de zomer gebruikt kunnen worden als gastenhuis.

Voor 75 dollar kun je hier de bouwplannen kopen, en hier kun je de website van het project bekijken.

Bron: Viralnova

Advertisement

12 comments

  1. Helemaal waar. Als we niet van die hoge eisen stellen aan wat we willen en iedereen de ruimte gunnen.
   En ook niet zoveel “bezit” om ons heen verzamelen. Kunnen we hier uitstekend mee leven. Er zijn mensen in Nederland die hier een moord voor doen.

 1. hier in canada hebben we voldoende pellets almost for free lijkt mij een goed idee voor een tuinhuisje etc als er
  mensen over komen to stay,
  zal kijken naar de tekeningen voor het gebruik ik denk in de libary

  hendrik,
  aldergrove bc
  cana da

 2. De link doet het wel.
  Even wachten als je doorgeklikt hebt. Dan volgt een Engelse tekst. De laatste tekstregel even op klikken en dan verschijnt de tekst en inhoud van de site.
  De laatste tekstregel is:

  “You can return to our homepage by clicking here, or you can try searching for the content you are seeking by clicking here.”

 3. Het zegt nogal wat over de ontwerpers en hun kijk op vluchtelingen… Ik vraag me af hoe je zo ver kan komen om mensen in nood iets aan te bieden, waar je in je eigen land nog niet eens je gereedschap in zou willen onderbrengen. Waar komt deze houding vandaan?

  1. Ik weet niet hoor, maar als je die tenten ziet die in de meeste vluchtelingen kampen staan dan is dit toch wel beter… Er staat ook (op de website, niet hier) dat het bedoelt is als een tijdelijke oplossing voor (returning) refugees. Daarnaast zijn de omstsandigheden in de centra in NL ook niet echt geweldig met zo’n 4-8 mensen op een kleine kamer… Het is een goed initiatief voor een tijdelijke oplossing die de situatie van miljoenen mensen flink kan verbeteren. (zo zijn er veel meer die allemaal helaas niet worden ingezet).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *