Zo pel je een ei in 5 seconden

Wanneer je een eitje niet goed kookt, of de schil er stukje voor stukje af probeert te halen kan het pellen van een gekookt ei een lang en irritant klusje zijn. Met dit grappige trucje is dat gelukkig verleden tijd. Het enige wat je nodig hebt is een half glaasje water. Gooi het gekookte ei in het water, even schudden, en klaar.

Leestip: Met deze supertip kan je gemakkelijk eieren scheiden en bewaren

Vond jij deze tip nuttig? Bekijk dan eens ons dossier tegen voedselverspilling. Dit dossier staat vol met tips en trucjes om zo min mogelijk voedsel te verspillen.

[bol_product_links block_id=”bol_54da09e96db7a_selected-products” products=”9200000030698584″ name=”De mooie voedselmachine” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
 

Advertisement

9 comments

 1. Eieren van te voren laten schrikken met koud water zorgt ervoor dat de schaal beter loslaat. Tik vervolgens met het heft van een tafelmes de eierschaal rondom stuk en je pelt een ei net zo snel zonder schoon water weg te gooien.

 2. Ha ha, dat zal ik eens proberen met een net gelegd en kakelvers ei. Dat lukt vast niet. Want, zoals Monique al aangeeft, bepaalt de versheid van een ei hoe makkelijk of moeilijk je het kunt pellen. Mocht het wel lukken, dan laat ik het hier nog weten.

 3. Van Jamie Oliver heb ik het zonder water geleerd: boven en onderkant kapot tikken, dan op z’n zijkant leggen en met vlakke hand (en wat druk) het ei rollen zodat overal barsten in de schaal zitten. Dan heb je ook binnen een paar tellen (en met een beetje geluk in één keer) de schaal eraf.

  Kost je ook geen half glas water per ei…

  NB. Werkt niet met zachtgekookte eieren! 🙂

 4. Wat ook kan is ze vlak voor het eind van de kooktijd nog in het pannetje helemaal rondom kapot tikken en dan dus nog even een minuutje door. Laten schrikken en pellen. Werkt NIET bij zachte eieren dan scheurt het ei open.

 5. Snap niet waarom ik daar een half glas water per ei aan moet gaan verspillen, waarom die haast?
  Ik vind het afpellen van een eitje wel Zen………
  Ik blijf het gewoon doen zoals ik gewend was……;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *