jeuk

DIY: 6 natuurlijke manieren om jeuk van een muggenbeet te verzachten

Niets irritanter dan een mug in je slaapkamer als het eigenlijk te warm is om te slapen. Val je eindelijk bijna in slaap, word je geprikt door dat vervelende beest. En dan is het niet meer de warmte die je wakker houdt, maar de jeuk op je been, je arm en onder je voet. Met deze 6 natuurlijke manieren om de jeuk van een muggenbeet te verlichten, slaap je vast een stuk beter.

Citroen

Snijd een citroen in plakjes en leg een plakje op elke muggenbult. Het sap van de citroen verlicht de jeuk. Met de overgebleven schil kun je vervolgens zelf limoncello maken, je verspilt dus niks!

Aspirine

Maal een aspirine fijn en voeg een beetje water toe. Zo maak je een pasta die je op de muggenbult kunt smeren.

Tandpasta

Smeer een beetje tandpasta met pepermunt op de plek waar je gestoken bent en de jeuk zal verzachten.

Zout

Maak de huid waar de muggenbult zit vochtig en scrub vervolgens met keukenzout.

Banaan

Het klinkt niet zo smakelijk, maar de binnenkant van een bananenschil helpt tegen de jeuk van een muggenbeet. Wrijf met de binnenkant van de schil over de bult.

Lavendelolie

Een mixje van lavendelolie en tea tree olie ruikt niet alleen lekker, het werkt ook. Smeer een beetje van de oliemix op de huid.

In het kader van ‘voorkomen is beter dan genezen’: 7 natuurlijke manieren om muggen uit je huis te weren.

Bron: Wonderhowto

Heb jij zelf goede natuurlijke manieren waarop je de jeuk van een muggenbult kunt verzachten? Laat het weten in een reactie hieronder of stuur een mail naar redactie@hetkanwel.nl.

Advertisement

31 comments

  1. Inderdaad. Amoniak met water. Stonden vroeger volgens mijn man. Emmers van op het strand tegen kwallenbeten en helpt reuze goed tegen de jeuk van muggenbeten.

   .Sherry van Baarenjavascript: showLogin();

 1. Smeer er meestal een beetje azijn op. Maar als je nu helemaal niets bij de hand hebt (of geen zin hebt om je bed uit te komen) dan kan je ook heel zachtjes (kriebelend) over de jeukende bult wrijven. Terugkriebelen, dan voel je de jeuk daarna (bijna) niet meer.

 2. Net gehoord op mijn werk:
  Er schijnt een aparaatje te zijn wat je huid (op de jeukplek) opwarmt tot ongeveer 51 graden, dit kun je ook doen door een heet (niet te, net dragelijk) theelepeltje op je jeukbulten te leggen. De temperatuur doet iets aan de doorbloeding, of breekt het gif af (mij onbekend) maar het helpt bij die collega dus perfect!!

 3. en niemand heeft het over de weegbree…. Beurs het blad en het sap maakt de zwelling meteen minder, laat de jeuk stoppen en boven al, het prikt niet op kapot gekrabde huid maar herstelt juist

 4. Een blaadje basilicum uitknijpen, de olieachtige substantie over de muggenbult wrijven. Buiten effectief ruikt het ook nog eens lekker en basilicum hebben de meeste mensen ’s zomers wel in een pot binnen, in de tuin of op balkon staan.
  Minder agressief voor de huid dan amoniak.

 5. Weegbree is effectief tegen veel infecties en beten. Bij erge steken (wesp, bij), blad fijnkauwen (nee niet heel lekker) en als compres op de steekwond doen. Bij een muggenbult is dat niet nodig (alleen kapot wrijven). Ik heb het zelf bij een infectie door een spinnenbeet gebruikt en een kennis was gestoken door een hommel tijdens het klimmen. Voordeel is dat je weegbree bijna overal tegenkomt (vooral in de buurt van brandnetels waar het ook tegen helpt)

  Weet je niet hoe weegbree eruit ziet dan werkt een beetje baksoda ook tegen muggenbeten (maar ik weet niet of dat voor meer beten helpt)

 6. Hi Marlies! Wat een veel goede tips tegen muggenbeten! Zou jij het leuk vinden om dit met een groter publiek te delen? Voor een nieuw programma voor Omroep MAX zijn wij op zoek naar mensen die met eigen huis-, tuin-, en keuken middelen een manier hebben gevonden om een gezondheidsprobleem op te lossen dan wel te verbeteren. Voor een vrijblijvend gesprek ben ik bereikbaar via gezondverstand@warnerbros.com of 020 3463723

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *