BloemenStorm geeft ongebruikte bloembollen een fleurige tweede kans

Nederlandse velden met tulpen voor de kweek van bloembollen. Foto: Hans Splinter, Flickr
Nederlandse velden met tulpen voor de kweek van bloembollen. Foto: Hans Splinter, Flickr
Iedereen weet wel dat er enorm veel voedsel verspilt wordt, maar wist jij dat er ook jaarlijks 247 ton aan bloembollen ongebruikt de composthoop opgaan? Het jonge bedrijf BloemenStorm wil daar wat aan doen.

Het concept is eenvoudig: het bedrijf levert steigerhouten bakken gevuld met bloembollen van Nederlandse teelt die over zijn. De bloembakken worden elk seizoen met nieuwe bloembollen gevuld. Het bedrijf richt zich speciaal op bedrijven die graag een fleurige uitstraling willen, maar niet te pieterpeuterig zijn over wat er in de bakken komt. Want dat hangt van het aanbod af en is dus telkens weer een verrassing.

Advertisement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *