Carla Dik naar de Troonrede in jurk van oude treinbankjes

Carla Dik, foto: Maaike Poelen, NS
Carla Dik. Foto: Maaike Poelen
Het weekblad Vrij Nederland riep haar eerder dit jaar uit tot beste Kamerlid, maar Carla Dik (CU) valt niet alleen op als harde werker in de kamer. Vandaag verscheen ze op Prinsjesdag in een gerecycle outfit gemaakt van de bekleding van treinbankjes uit een oude NS-dubbeldekker.

Met haar bijzondere kleding wil de politica laten zien wat de mogelijkheden van recycling zijn. Haar hoed bestaat bijvoorbeeld uit twee gestapelde conducteurspetten. Kledingontwerpster Sabrina Wullur maakte de jurk. Volgens de website van de NS zijn dit de grondstoffen geweest voor haar Prinsjesdag-kleding:

– Rok van skaileer uit oude dubbeldekkers;
– Lijfje gemaakt van oude NS-uniformen;
– Mouwen van skaileer;
– Hoed van conducteurspetten;
– Ketting met een oude conducteursfluit als sieraad;
– Een tasje gemaakt van skaileer van treinbanken en stof van uniformen.

Carla Dik benaderde de NS zelf, omdat ze had gehoord van het recyclen van NS materialen. Oude OV-fietsen worden gerecycled tot nieuwe OV-fietsen. Bekleding van treinbanken krijgt een nieuw leven als meubelstuk of tas. En vertrekstaten worden dienbladen en notitieblokken.

Zelf aan de slag?

Als je zelf ook ideeën hebt voor de bekleding van treinbanken: NS recyclet 65% van de materialen bij het vernieuwen van treinen. Een groep van NS-vrijwilligers verkoopt oude treinbanken voor het goede doel. Ook leuk voor je kantoor of studentenhuis.

Bron: NS

Advertisement

One comment

  1. Ja, het kan wel, maar niet zo! Parbleu, dit is werkelijk affreus! Mijn hemel, het grauw roert zich. Tiens, wat een stuitende outfit… Lid van de Christen Unie, actief kamerlid: alle respect, maar kwam ik haar zo op straat tegen zou ik denken: terug van verlaat café bezoek wed ik…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *