Zo weet je of een avocado rijp is

Still uit YouTube-filmpje
Still uit YouTube-filmpje
Rijpe avocado’s kopen is vaak een hele kunst. Je knijpt er een paar keer in en op hoop van zegen kun je de avocado diezelfde middag nog opeten. Om te voorkomen dat je toch een harde, onrijpe avocado in je mandje gooit, kun je met dit trucje meteen zien wat de staat van de groene vrucht is.

Zo kun je de kleur van de binnenkant van de avocado zien door aan de achterkant van de vrucht het restant van de steel te verwijderen. Is de binnenkant groen? Dan is de avocado onrijp. Bij een donkerbruine kleur is de avocado overrijp, ook niet lekker. Een geelachtige kleur is perfect. Dus verwijder het pitje van de avocado in de supermarkt en koop nooit meer een onrijpe avocado.

Advertisement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *