Zo pel je een knoflook in 10 (!) seconden

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHoe je het ook wendt of keert: knoflook pellen is een rotklusje. De velletjes gaan er met moeite vanaf en je vingers plakken. En dat terwijl knoflook heel gezond is. Maar er was eens… De hoe-pel-je-in-10-seconden-een-knoflook-truc!

Je hebt nodig: twee schalen óf een potje. Sla met je vuist op de knoflookbol, zodat de tenen los van elkaar zijn. Gooi alles in een schaal en leg de andere schaal erbovenop of doe de tenen in een potje. En dan? Schudden maar!

Heb je op je allerhardst geschud? Kijk dan in de schaal (of het potje) naar het resultaat: volledig gepelde tenen!

Advertisement

3 comments

  1. Inderdaad, groe onzin. Geef de teentje die je nu nodig hebt een flinke tik, dan knappen ze vanzelf grotendeels uit hun vel en ben je ook in een paar seconden klaar. De rest kan beter in zijn vel wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *