Tips voor een duurzame slaapkamer

Foto: Joe Goldberg, Flickr
Foto: Joe Goldberg, Flickr

Gemiddeld slapen we eenderde van ons leven. Het liefst slapen we 8 uur per nacht. De een misschien iets meer, de ander wellicht wat minder. Tijdens deze kostbare uurtjes komen ons lichaam en onze geest tot rust en laden we op voor de volgende dag. De deken waar je onder kruipt, het matras waar je op ligt en je lievelingspyjama: ze dragen allemaal bij aan een goede nachtrust. Door duurzame items te kiezen slaap je niet alleen beter, maar maak je de wereld ook een beetje mooier. Met deze tips verbeter je slapend de wereld.

Onder de wol

Wist jij dat een wollen deken wel 80 jaar kan mee gaan? Bovendien is wol wel 100% recyclebaar! Verder is wol heel schoon: het materiaal reinigt zichzelf, is bacterie-werend en vuil-afstotend. Veel mensen denken dat wol te warm is voor in de zomer dat is gelukkig niet zo. Wol zit namelijk vol met miljoenen wolvezeltjes die veel lucht bevatten. Zo werkt dezelfde deken in de winter tegen de kou en geeft die in de zomer juist verkoeling. Geen wonder dat steeds meer mensen letterlijk onder de wol kruipen. Op de site van VillaLana vind je de mooiste dekens in allerlei kleuren en ontwerpen.

Lees verder op Voor de Wereld van Morgen:
Pyama feestje
Slaapkamerplant

Advertisement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *