Zo krijg je een duurzame tuin

Afbeelding: Makkelijke Moestuin
Afbeelding: Makkelijke Moestuin

De tuin is de plek van het huis waar we misschien wel het allerliefst zijn. Waar we een lekker dutje doen in de schaduw en waar we met liefde tuinieren. Waar we spelen met onze kinderen en rond etenstijd enthousiast de barbecue aan slingeren. Waar we op een warme zomerdag genieten van een koel drankje en onze eigen groene oase. Met deze tips zorg je voor een duurzame tuin.

Insectenhotels en voederhuisjes

Met een insectenhotel biedt je onderdak aan lieveheersbeestjes, metselbijen, graafwespen, vlinders en andere interessante diertjes. Deze kleine helden bestuiven bloemen en zorgen voor een ecologisch evenwicht. Door een insectenhotel te plaatsen vergroot je de biodiversiteit van je omgeving, en dat is hard nodig want door alle bestrijdingsmiddelen en monocultuur in de landbouw verdwijnen er steeds meer soorten insecten.

Als het wat langer vriest of je in een buurt woont waarin iedereen tegels in de tuin heeft liggen is het belangrijk om vogels bij te voederen. Duurzaam thuis heeft allerlei leuke tips verzameld om zelf een huisje te bouwen.

Lees verder op Voor de Wereld van Morgen.

Advertisement

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *