Roland Duong: zo ben je een kritische consument

Roland Duong
Roland Duong


“Word geen slaaf van de mode”. Roland Duong, programmamaker van onder andere Keuringsdienst van Waarde is stellig over deze tip om duurzamer te consumeren. Want als je constant bezig bent met wat je nu weer moet dragen, is het een dure hobby om jezelf steeds duurzaam en verantwoord te kleden.

Wanneer je tijdloze kwaliteitskleding koopt en daar net als Duong acht jaar mee doet ben je verantwoord én een stuk voordeliger uit. Misschien wel beter nog: doe hip tweedehands en koop je nieuwe waar via marktplaats, of geef een kledingruilfeestje.

Roland Duong over de kledingindustrie from ASN Bank on Vimeo.

Duong heeft een punt: je kunt anno 2016 heel goed zelf uitzoeken wat de consequenties zijn van de keuzes die je maakt. En als de productie van die hippe broek niet pluis is, dan ben jij als Westerling toch echt wel zelf verantwoordelijk als je het toch koopt.

Roland Duong over consumentenkeus from ASN Bank on Vimeo.

Misschien wel de nieuwsgierigste man van Nederland

Roland Duong is journalist en programmamaker van onder andere Keuringsdienst van Waarde en Slag om de Klerewereld. Hij duikt keer op keer in een nieuwe omgeving om die van binnenuit te leren kennen. Roland en zijn team doen grondig onderzoek en tonen consumenten hoe het nou echt zit met de producten die we kopen en eten.

Hij noemt zichzelf ‘misschien wel de nieuwsgierigste man van Nederland.’ En dat zou best wel eens waar kunnen zijn. Duong vindt dat de consument die nieuwsgierigheid vaker moeten toepassen bij het kopen van producten.

Op 8 juni was Roland Duong te gast bij ASN Live Amersfoort. Zaterdag 24 september is de volgende editie: duurzaamheidsfestival MorgenVandaag. Je kunt hierbij aanwezig zijn, kijk voor meer informatie op www.morgen-vandaag.nl.

Advertisement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *