Simpel zelf je CV-inregelen: bespaar energie én (veel) geld

CV-inregelen
CV inregelen


Je zou het niet zeggen, want het leek gisteren dat we de barbecue nog aan hadden, maar de koude maanden staan echt voor de deur. Dat betekent dat we de verwarming weer aan mogen doen. In veel huizen is de CV installatie niet goed ingeregeld. Dat heeft soms als gevolg dat de ene radiator staat te gloeien, terwijl de andere nauwelijks warm wordt. Zonde, want de verwarming moet hoger worden gezet dan nodig is, en de CV-ketel draait overuren. Dat kost een hoop extra energie en geld.

Gelukkig kun je er eenvoudig zelf wat aan doen door je CV-installatie in te regelen.

Fijn voor milieu en portemonnee

CV-inregelen: dat klinkt wat technisch, maar het komt er op neer dat met het aanpassen van enkele instellingen aan je CV-ketel en radiatoren het warme water beter wordt verdeeld over de aanwezige radiatoren. Het resultaat is een gelijkmatig verwarmd huis waar minder energie, en dus geld, voor verbruikt wordt. Een gemiddeld huishouden kan al snel € 95,- tot € 195,- per jaar besparen. En als je in een vrijstaand huis woont kan dit zelfs oplopen tot €350,-! Een voordeel waar ook het milieu een graantje van meepikt, want de CV-ketel hoeft minder hard te werken en verbruikt dus minder gas.

Regel zelf je CV in

Wil jij ook energie én geld besparen? Neem dan even een kijkje op CV-inregelen.nl. Hier staat alles kort en bondig uitgelegd, kun je aan de hand van tabellen zien wat de besparing kan zijn en kun je een CV-inregelkit bestellen. Hiermee kun je eenvoudig zelf alle stappen doorlopen om tot een perfect ingeregelde CV-installatie te komen. Hij kost €89,-, de aanschaf verdien je dus binnen een jaar terug. Ter vergelijking; het aanpakken van naden en kieren verdient zich meestal pas na 2 á 3 jaar terug. Dubbel glas of vloerisolatie zelfs pas na 10 jaar.

Foto: CV-inregelkit
Foto: CV-inregelkit


Advertisement

3 comments

 1. Goedendag,

  Met Energie in de Merenwijk, een woonwijk met ca. 6000 woningen te Leiden, enthousiasmeren en ondersteunen wij bewoners het energiezuinig maken van de eigen woning. Onderdeel van dit project is de ‘zelf makkelijk doen box’, een box met materialen die men zelf makkelijk in de woning kan toepassen zoals bv radiatorfolie, stroomverbruikmeters, tochtstrips etc. Deze box is steeds op tournee, bewoners in de wijk kunnen de materialen een week toepassen en/of bekijken. Het zou erg leuk zijn als de box kan worden aangevuld met een CV-inregelkit.
  We zijn benieuwd!

  Met vriendelijke groet,

  Marc Koene en Michèle Stokla
  Energie in de Merenwijk

 2. Als milieubewuste- en energiebesparende familie zouden wij samen met de gezinnen van onze 3 kinderen ons stookgedrag kunnen optimaliseren met deze cv-inregelkit . Ook zouden wij onze buurmensen willen laten kennismaken met dit milieuvriendelijke instrument.
  Met vriendelijke groet Huub Vandewall

 3. Ik zet hier vraagtekens bij. Is dit niet iets wat de installateur voor je doet of kan doen? Eén keer per jaar alle radiatoren ontluchten, eventueel water bijvullen, is dat niet genoeg? Het artikel komt op mij over als een advertentie, vooral voor de warmtescanner. Nee, ik zou dit niet doen. Wel zie ik graag een reactie van Het Kan Wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *