Tips voor een duurzame keuken met klassieke uitstraling

Houd jij van een warme, nostalgische sfeer in huis? Vind jij het heerlijk om te kokkerellen op een ruim fornuis? Dan is een klassieke keuken iets voor jou! Ook een keuken met een klassieke uitstraling kun je combineren met moderne duurzame technieken. Waar moet je eigenlijk op letten wanneer je jouw duurzame keuken een klassieke look wilt geven? We geven in dit blog vijf tips. Heb je meer inspiratie nodig? Vraag dan dit gratis boek vol inspiratie aan!

Voorzie je keuken van sierlijke grepen

Een keukengreep lijkt een klein onderdeel van een keuken, maar desondanks hebben keukengrepen veel invloed op de uitstraling. Het is daarom belangrijk dat je stijlvolle grepen kiest die perfect bij de klassieke stijl passen. Denk bijvoorbeeld aan komgrepen, een robuuste greep van gesmeed ijzer of kraanknoppen.

Maak gebruik van warme kleuren

Een klassieke keuken kenmerkt zich door neutrale, warme kleurtinten, zoals beige en crème. Het voordeel van deze kleuren is dat je ze niet snel beu bent en daarnaast bieden neutrale kleuren volop mogelijkheden om je keuken met accessoires op te fleuren.

Kies voor duurzame keukenapparatuur met een klassiek tintje

Keukenapparatuur wordt gelukkig steeds duurzamer, maar behoudt daarbij vaak wel een klassieke uitstraling. Zo zijn er bijvoorbeeld duurzame koelkasten ontworpen met een dubbele deur of zogenaamde ‘smart fridges’. Deze koelkasten maken gebruik van speciale koeltechnieken waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen groente koelen of bijvoorbeeld het koelen van drank.

Voorzie de wasbak van een sierlijke kraan

Een sierlijke kraan maakt je wasbak helemaal af. Zo ademen goud- en koperkleurige kranen direct een nostalgische sfeer uit. Precies wat je moet hebben in een klassieke keuken! Klassieke kranen kenmerken zich vaak door rondlopende vormen en een hoge uitloop.

Maak gebruik van gemoedelijke accessoires

Om het klassieke plaatje compleet te maken raden we je aan om je keuken van huiselijke accessoires te voorzien. Denk hierbij aan plantjes, een sierlijke klok, schilderijtjes en kookgerei dat aan de muur hangt. Of maak je eigen klassieke keukentafel, dat maakt de ruimte meteen helemaal af!

Advertisement

One comment

  1. Je idee om voor duurzame keukenapparatuur te kiezen spreekt me aan! Ik probeer meer milieubewust te leven, en volgend jaar wil ik mijn huis renoveren. Een nieuwe keukenapparatuur hoort erbij, dus ik zal ervoor zorgen dat ik een smart fridge koop of gewoon een duurzame koelkast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *