Bed & Book Hotel

Slapen tussen de mooiste boeken

Ben jij zo iemand die vaak nog tot diep in de nacht aan het lezen is? Dan is het Book And Bed Hotel iets voor jou. In dit bijzondere hotel kan je namelijk slapen tussen de allermooiste boeken. Het hotel is helaas wel helemaal in Tokyo maar we wilden het toch met je delen. Het is namelijk Blue Monday vandaag en wij worden zelf altijd heel vrolijk van sprankelende initiatieven en inspirerende boeken. We vertellen je daarom graag iets meer over deze plek en geven je gelijk een paar vrolijke boekentips.

Book and Bed Hotel
Het Book and Bed Hotel is misschien niet de beste plek voor een goede nachtrust. Je zult hier namelijk geen comfortabele matrassen, zachte kussens en warme donzen dekbedden vinden. In dit bijzondere hotel gaat het namelijk niet zozeer om comfort maar om de ervaring. Het is namelijk alsof je slaapt in een gezellige boekenwinkel. Overal staan boeken en via verschillende trappetjes kan je bij allerlei boeken en slaapplekken komen: een echt paradijs voor boekenliefhebbers.

In het hotel zijn maar liefst 30 bedden en er is een gedeelde badkamer en toilet. Je kunt er lekker zitten of liggen lezen en een van de boekenplanken gebruiken als minislaapkamer. Uiteraard is er ook wifi, niet dat je dat nodig hebt met al dat leesvoer. De boeken zijn trouwens niet te koop.

Book and Bed Hotel
Book and Bed Hotel

Inspirerende boekentips
Natuurlijk kan je ook je eigen boekenparadijs beginnen in je eigen slaapkamer. Daarvoor hoef je gelukkig niet de hele wereld over te reizen. We verzamelden drie boekentips waarmee je mooie wijsheden uit Japan, Denemarken en Nederland kunt ontdekken en wellicht wat inspiratie kunt opdoen om je eigen leven wat op te fleuren:

Volgens Japanners heeft iedereen een Ikigai: een reden van bestaan. Op het Japanse eiland Okinawa wonen meer gezonde en actieve honderdjarigen dan waar ooit ter wereld. Volgens velen komt dit omdat zij hun Ikigai al gevonden hebben. De auteurs van dit boek vertrokken daarom naar Okinawa en interviewden honderden inwoners om te ontdekken wat volgens hen het geheim is voor een gezond en optimistisch leven.

Lees verder bij Voor De Wereld Van Morgen

Advertisement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *