Win het boek ‘Hygge – De Deense kunst van het leven’

Hygge is een grote hype die over is komen waaien uit het gelukkigste land ter wereld: Denemarken. Hygge is een Deense mentaliteit die gaat over genieten van dingen die er écht toe doen, zoals tijd door brengen met vrienden en familie. Meik Wiking schreef een heel boek over deze Deense levenskunst. Wij lazen het en geven het (in het kader van onze ontspulmaand) graag aan iemand door die wel wat hygge kan gebruiken. Hier onder lees je meer over het boek en natuurlijk over hoe je er kans op kunt maken.

Het gelukkigste volk ter wereld
Meik Wiking heeft volgens zichzelf de beste baan van de wereld. Hij onderzoekt namelijk waar mensen gelukkig van worden. Dat doet hij op het Happiness Research Institute, een onafhankelijke denktank die zich bezighoudt met welzijn, geluk en kwaliteit van leven. Daarnaast doen ze er onderzoek naar de oorzaken en effecten van menselijk geluk en werken ze aan de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen over de hele wereld. Dat kan je best aan de Denen over laten want zij zijn het gelukkigste volk ter wereld. Volgens Meik Wiking komt dat vooral omdat zij de ‘levenskunst’ hygge onder de knie hebben.

Hygge – De Deense kunst van het leven
De term hygge is knap lastig uit te leggen. Het betekent zoiets als knusheid en gaat over samenzijn met de mensen waar we van houden. Het is een bepaald gevoel. Een sfeer waar je maar moeilijk de vinger op kunt leggen. Hygge draait namelijk om een ervaring en niet om tastbare spullen. Wij zijn deze maand juist flink aan het ontspullen dus dat komt goed uit!

Het boek staat vol met prachtige illustraties, afbeeldingen en voorbeelden van hygge. Zo gaat elk hoofdstuk over een essentieel ‘ingrediënt’ van hygge. Het eerste hoofdstuk gaat bijvoorbeeld helemaal over licht. Denen zijn namelijk dol op kaarsjes en sfeerverlichting. Het kleinste lichtje kan namelijk al voor een knus gevoel zorgen. Verder gaat hygge over aanwezig zijn in het hier en nu. Over je telefoon op stil zetten en bewust zijn van jezelf en je omgeving. Over genieten van warme drankjes, wollen dekens en zoetigheid. Over gelijkheid en luisteren naar elkaar, over harmonie en comfort, over ontspannen, gezellig samenzijn en je veilig voelen.

Nu klinken alle bovenstaande dingen me best wel logisch in de oren, maar ik kan me goed voorstellen dat het iets is waar mensen (met name in deze koude en donkere dagen) behoefte aan hebben. Geluk zit hem namelijk (hoe cliché ook) in de kleine dingen. Een beetje minder spullen en een beetje meer hygge is dus helemaal zo gek nog niet.

Win het boek
Wil jij het boek Hygge winnen? Vertel dan in een reactie hier onder waarom jij wel wat hygge kunt gebruiken en wie weet ligt het binnenkort bij jou op de mat. De winnaar wordt op donderdag 27 januari bekend gemaakt.

Hygge

Advertisement

90 comments

 1. Het eerste wat ik hiervan hoorde, het moet al tien jaar geleden zijn, was dit; “hoe minder dingen om je heen hoe meer ruimte om te leven” nu ik dit al enige jaren geleden begonnen ben, begin ik dit nu te ervaren. Meer ruimte meer vrijheid!

 2. Ik ken Hygge nog niet en ik maak er dan ook graag kennis mee. Ontspullen deden we al en ik ben dan ook nieuwsgierig naar wat er nog meer in staat. En ja, na lezing geef ik hem graag door aan vrienden. Dusseh… ik win hem graag hoor.

 3. Als Grootmoeder naast een lieve Grootvader weet ik dat wij voor de sfeer zorgen binnen ons Gezin als we samenzijn…
  Wij geven samen het voorbeeld binnen onze Familie….
  Ik geef het voorbeeld op mijn werk…
  Elke dag probeer ik geluk te stralen en hoop andere te inspireren…
  Daar kan ik best nog wat hulp bij gebruiken dus zou ik heel graag
  willen leren van het Deense voorbeeld van Leven!
  Om door te geven dus… in liefde…

 4. Ik kan wel wat Hygge gebruiken om mijn partner er van te overtuigen naar Denemarken op vakantie te gaan! Lijkt mij zo’n heerlijk land ❤️ Maar in elf jaar nog niet gelukt m’n lief te overtuigen. Misschien dat het lezen van dit boek hem over de streept trekt? ?

 5. Een fietstocht door park, de zon in mijn gezicht, de bomen bevroren en wit van de kou. Een ouderwetse brief op briefpapier met een krantenartikel in mijn brievenbus toen ik thuis kwam. En een broodje pindakaas op versgebakken witbrood van de bakker. Hygge heb ik al! Nu het boek nog 😉

 6. Ik heb altijd al eens een ‘Hygge feestje’ willen organiseren 🙂 en dan kan ik hopelijk een hoop inspiratie uit het boek halen! Op mijn leeftijd (23) zijn feestjes vooral druk en draait het om drinken en oppervlakkig sociaal doen. Ik zou daar graag wel een beetje verandering in brengen met een Hygge feestje.
  Daarnaast heb ik natuurlijk al een kussen met de tekst: Hygge is a feeling you can’t translate 🙂

  1. Hoi Emma,

   Wij vonden jouw idee om een Hygge feestje te geven zo leuk en inspirerend dat we het boek graag naar je opsturen. Stuur je jouw adresgegevens naar redactie@hetkanwel.nl? We zijn 3 februari weer op de redactie en zullen het boek dan direct op de post doen zodat je het zaterdag 4 februari in huis hebt. Fijn feestje!

   Hartelijke groet,
   De redactie van hetkanWel

   1. Hoi redactie,
    WOW ik zie dit nu pas! Excuus! (ik heb ook geen mail van jullie bericht ontvangen?)
    Ik weet niet of jullie het boek nog hebben, maar ik zal alsnog even een mailtje sturen 🙂
    Groetjes Emma

 7. Hygge, maar natuurlijk, in deze tijd van het jaar heb ik het als zomermens moeilijk! Dus graag wat hygge, zodat ik met wat vrolijkheid en enthousiasme weer naar het voor jaar ga!ben zo benieuwd hoe de Denen dat doen, die hebben nog minder licht en meer kou ?

 8. Hygge…dat is dus wat ik zoek.
  In een baan zittend waar ik totaal niet blij ben en elke avond de behoefte om me onder een dekentje te verstoppen. Ik wil knusheid in mijn leven, in een wereld met natuur, licht en ruimte. Wist niet dat het Hygge heette, maar wil er meer over leren en voelen en van proeven.

 9. Hoi! Ik heb deze website gisteren ontdekt, en ben allerlei handige tips tegengekomen. Ik probeer mijn leefwijze te ontwikkelen in een richting waarin ik meer rust kan vinden en vriendelijker kan zijn naar mijzelf en de mensen om mij heen. Ik ben met mijn neus op de feiten gedrukt door een burnout vorig jaar – die ik zelf veroorzaakt heb en ik ben er dankbaar voor, omdat dit mij een reden gaf om écht dingen te herzien. Nu is er nog veel te leren en ik deel de kennis die ik opdoe met de mensen om mij heen, zoals met de mensen in de woongroep waar ik deel van uit maak. Daarom ben ik erg benieuwd naar ‘Hygge’ en hoop ik, mocht ik het boek hier winnen of elders ooit tegenkomen, de kennis ervan te delen met mijn woongroep, zodat we er allemaal wat aan hebben! En opdat zij het in hun omgeving weer kunnen verspreiden.
  Verder zal ik deze website in de gaten houden voor handige tips! Bedankt daarvoor.

 10. Geluk zit ‘m inderdaad in kleine dingen.
  Ik denk dan altijd aan ’t liedje van René Froger,
  Alles kan een mens gelukkig maken, de zon die doorbreekt
  een vers kopje thee…
  Ik loot graag mee!

 11. Ik woon alleen, ben relatieloos en ik heb toch wel wat last van winterdip en gebrek aan (zon)licht. Een beetje gezelligheid dempt “de pijn” een beetje lijkt me. Niet dat ik nu zo ongelukkig ben overigens (wil ook niet zielig doen).

 12. Het boek lijkt mij heel prettig om nog meer tips te krijgen over het leven in het nu en te genieten van wat is! Mind full en vooral genietend van alles wat er is. De natuur, mijn lieve vrienden, de kinderen en de kleinkinderen. Wij, hebben veel waar we ons rijk mee kunnen voelen en wat niet met teld te maken heeft, dus ik hoop dat ik het boek ga winnen.
  Vriendelijke groet Beate

 13. Ik heb net de Deense serie Dicte helemaal gekeken. Mooi, maar er gebeuren wel heel veel moorden. Ik heb nu de indruk dat Dnemarken een heel hevaarlijk land is! Tegelijkertijd en indruk van een bepaalde luchtigheid en levensgenieten. Daar wil ik graag meer van zien en lezen.

 14. Dit lijkt me een fantastisch boek om te winnen, te lezen, te leren en door te geven aan een van mijn cliënten van de voetreflex! Hygge dat is waar ik van hou? En ook graag doorgeef✨En wat een prettig woord ook ?

 15. Oh, hoe leuk om te lezen! Ben dadelijk meer gaan opzoeken over deze manier van genieten. Als dertiger lijkt het leven voorbij te razen. Af en toe de stekker uittrekken, kaarsjes aandoen en lekker traag genieten … klinkt zalig! Laat maar komen, dat Hygge boek en de rust om te delen 🙂

 16. Hej Hej,Ik ben gek op de Scandinavische levensstijl. We zijn daarom naar Zweden geëmigreerd! Maar mijn dochter kan nog wel wat hygge gebruiken! Voor haar dus dit mooie boek! Hejdo!

 17. Als alleenwoner moet je altijd een beetje meer moeite doen om mensen om je heen te verzamelen en je daarnaast toch ook alleen geborgen te voelen en het gezellig te hebben, ook tijdens wat lastigere tijden in het leven, zoals ziekte. Ik ben benieuwd of Hygge nieuwe aspecten aangeeft voor alleenwoners, ben erg benieuwd en zou het boek graag inzien. Ook ik ben aan het ontspullen dus daarna ga ik er een andere alleenstaande blij mee maken!

 18. Na 3 tumultueuze jaren, de afgelopen maanden gescheiden en een nieuwe start gemaakt met mijn twee kleine meisjes, kunnen wij wel wat hygge gebruiken om ons nieuwe thuis weer een veilige en vooral warme plek te maken en gelukkig te worden met ons drietjes!

 19. Na een boeiend leven en nu teruggetrokken in een eenzaam oord waar mijn vrienden niet in de buurt zijn probeer ik met moeite nog
  wat van mijn leven te maken. Twee ziekten overwonnen en dat heeft
  veel energie gekost. Wel heb ik twee lieve kinderen maar die zie ik
  zelden. Iedere dag is het vechten tegen moedeloosheid, want dat wil
  ik niet. Het boek zou ik doorgeven aan anderen met de voorwaarde
  dat ze het ook weer doorgeven, want hier is heel veel behoefte aan!

 20. Het zoeken naar gelukkig zijn en voldoening in het leven te hebben gaat verder dan de eigen grenzen. Nieuwe ideeën zijn welkom, want wie weet is dat net de juiste inspiratie om zelf voorruit te komen.

  Leuk boek!

 21. Ik ken Hygge nog niet, van ontspullen heb ik wel eens gehoord. Met de zorg voor 2 orgintensieve pubers en mantelzorger voor mijn schoonouders, blijft er na mijn werk erg weinig tijd en puf over voor andere dingen. Hopelijk win ik dit boek en leer ik te ontspullen en tijd en ruimte over te houden voor andere dingen. Ik geloof dat dit boek echt heel hard nodig is hier!

 22. Als zoveel mensen erom zitten te springen, kunnen jullie
  dan misschien een hoeveelheid boeken tegen inkoopsprijs zien te bestellen en ieder tegen deze prijs een exemplaar aanbieden?

 23. Ik raas aan 200 km/u door het leven, wel vaak dingen die ik zelf opzoek, ik wil niets missen, maar mijn dochter wees me er laatst op dat ik af en toe ook eens moet stilstaan om gewoon “te zijn”, mij meer te focussen op de dingen die er echt toe doen en niet iedereen tevreden te willen stellen. Ik wil werken aan wat meer me-time. Dank u voor de kennisname van het boek als hulp op mijn pad.

 24. Mijne heren,
  Ik had hetzelfde idee als Henk Mulder. Omdat hij er
  eerder mee kwam hoop ik dat hij wint. De reden hiervan
  is dat er dan minstens 2 mensen van het boek kunnen
  profiteren. Als hij wint dan hoop ik dat degeen die het
  boek daarna krijgt, hetzelfde zal doen als Henk !

 25. Higge is denk ik , een van de oplossingen van hedendaagse problemen.
  Ik zou er graag meer over weten en daarna mee aan de gang gaan in onze Gemeenschappelijke Ruimte, en tuin! Want daar zit al een tijd geen leven meer in!

 26. Hopelijk gaat Hygge deze tijdsgeest veranderen. Wie is er nu echt blij met zoveel ellende voor de medemens. Als ik niet win dan koop ik hem. Ik wens heel veel Hygge voor de mensen die het broodnodig hebben. Succes aan ons. Xxx

 27. Na 3 jaar in de verkoop te staan en 30 bezichtigingen verder……. ( wat een sfeervol huis!!!) en 30 dozen ontspullen , ben ik het spoor bijster.

  Al zo lang willen we een ” move” maken van een groot familiehuis naar een nieuwe plek en ons leven vullen met meer HYGGE . Dus tips hierover zijn meer dan welkom.

  O ja, zaterdag bezichtiging nummer 31, zou het een keertje lukken?

 28. Ik zit al 11 jaar in echtscheidingsprocedures en dan kan ik wel wat lichtpuntjes gebruiken door aandacht te geven aan Hygge. Uiteraard ook om dit te delen met anderen, want samen delen maakt gelukkig.

 29. Hygge is zo van nu en past in de trend van aandacht geven aan de dingen waar je gelukkig van wordt. Dat dat geen spullen zijn maar ervaringen is iets waar ik me steeds meer van bewust word. Ik heb net de loslaat 10 daagse achter de rug. Maar ik kan nog wel wat hulp gebruiken bij het ontspullen en hoop dat hygge mijn stok achter de deur wordt.

 30. Mijn werk is er op gericht mensen helpen tot rust te komen meer welzijn, energie en geluk te ervaren door te leven van binnen uit en zinvolle keuzes te maken die echt bij hen passen . Hygge is een inspiratie bron voor mijzelf en zal het zeker zijn voor mijn cursisten en clienten !

 31. Zojuist heb ik afscheid genomen als wethouder (o.a. duurzaamheid). Na werkweken van 60 a 70 uur nu geen verplichtingen meer. Geen verplichtingen, maar wel zinvolle invulling. De Deense levenswijsheid zal hier de goede weg wijzen lijkt me zo.

 32. Het leven in het hier en nu. Genieten en geluk dicht bij vinden. Ik kan wel wat handvaten gebruiken…. heerlijk met gezin samen op de bank, kaarsjes aan.. let’s do the hygge-way…. and pass more light in the world …??

 33. Ik ben de laatste tijd wat depressief, dat kan komen van de zware injecties tegen de pijn waar ik 24 uur per dag mee leef, van origine ben ik heel positief, maar soms sta ik op mijn strepen omdat het leven voor mij daardoor al moeilijk genoeg is, ik heb een aantal malen Denen in mijn huis ontvangen soms voor langere tijd, het is inderdaad zeer aangenaam vertoeven met deze Mannen en Vrouwen, Ik zou heel graag dit boek ontvangen om mezelf wat op te vrolijken, dan kan ik het ook weer door geven aan anderen, als geheugen steuntje hoe ook weer te genieten want dat ben ik eigenlijk wel een beetje kwijt. Alvast bedankt

 34. Net als voor zovelen geldt voor mij ook dat ik het kan gebruiken om mijn leven weer de juiste richting te geven. Ik ben al een beetje op weg met een mooie cursus maar kan zeker nog goede tips en inzichten gebruiken.

 35. Ik wil het graag lezen om meer hygge in mijn gezin te krijgen. De mobiele telefoon en Netflix hebben een grote aantrekkingskracht op de momenten dat we samen zijn.
  Een jaar geleden ben ik met de Marie Kondo methode begonnen met ontspullen en ben bij de laatste loodjes. Als ik het boek zou winnen, zou ik het graag doorgeven aan iemand die hier gereageerd heeft, zodat die het weer door kan geven aan de volgende, enz. Dan winnen we allemaal een lekkere portie hygge.

 36. Zoveel mogelijk geluk te leren creëeren in mijn leven en dan te kunnen verspreiden (o.a. doorgeven aan mijn kinderen), lijkt me gewoon een prachtig levensdoel! (En wat daarbij ook belangrijk is om in het oog te houden: volkomen gelukkig betekent ook zo nu en dan wat tegenspoed, voor de broodnodige balans, maar dat gaat over het algemeen vanzelf ;)!

 37. Wat tof! Hier was ik nou naar op zoek.
  Voor de jaarwisseling vroeg een vriendin nog aan me of ik ‘hygge’ kende.. “Higge-wat?” dacht ik eerst, maar wát een perfecte match!
  Vanzelfsprekend gaan op een koude donkere winteravonden zoals deze bij thuiskomst de kaarsjes en de waterkoker aan en kan ik niet wachten om met een heerlijk kopje thee onder de zachtste plaid ooit te kruipen en nog even volop te genieten van alles in het ‘niks’..
  En hier bestaat een woord voor?! Zelfs een hele levensstijl? Oh man, nu wil ik er alleen nog maar meer en meer over weten en eigen maken. Vooral in de gehaaste wereld van tegenwoordig zou deze prachtige ‘way of life’ een inspiratie voor iedereen moeten zijn.

 38. Op 21 januari j.l. werd ik 70 jaar. Bij de post zat een beschikking van het Centraal Justitieel Incassobureau met een verkeersboete. In het afgelopen weekend was ik bij mijn vriendin die 85 km zuidelijk woont. Voor haar reed ik sinds september 2002 al 3x de wereld rond. Op en rond mijn verjaardag raakte ik door digitale onhandigheid diverse berichten, felicitaties kwijt, o.a. van mijn beide kinderen. Vanochtend vertrok ik in dichte mist bij vriendin en op dit moment bestaat mijn uitzicht uit nog dikkere mist.
  ‘k Kan wel wat “Hygge” gebruiken!

 39. Ik kan wel wat Hygge gebruiken. Ik heb nu veel behoefte aan alleen zijn in mijn holletje. Vorig jaar zijn mijn beide ouders overleden en ik heb de boel een beetje laten verslonzen. Heb erg veel behoefte aan knus en gezellig. Ik word helemaal blij van die Scandi gezelligheid. Comfort. Ja wie kan dat niet gebruiken. Een heel leuk boek! Heb het al een paar keer door staan bladeren in de winkel.

 40. De afgelopen tijd zijn we doorgekomen door ons steeds weer te herinneren aan “Het kan WEL”. Wij zijn daarom al zó blij met het steeds weer in de mailbox binnen dwarrelen van de nieuwsbrief ! Waar Hygge voor lijkt te staan zou de komende tijd het warme bad kunnen zijn waar wij in kunnen ontspannen en genieten van samen, van het feit dat niets werkelijk onoverkomelijk blijkt te zijn.

 41. de aankondiging van ,dit boek komt juist op het goede moment; we hadden deze morgen terug onze praatgroep filosofie met als onderwerp geluk. Het boek werd dan ook vermeld en besproken, het zal ons ver van nut zijn.
  Geluk is het samenzijn (ook bij ,eten) met familie, vrienden of kennissen; alm of niet bij de haard. Geluk komt niet steeds vanzelf, we moeten wat ondernemen en buiten komen. De Duitse kunstenaar Gerz wijst op het belang van goede contacten en betitelt dit als een grote weelde. Dit brengt hij tot uiting in zijn beeldhouwwerken.

 42. Ik ben ruim 10 jaar geleden geopereerd aan een hersen-tumor en heb dat ‘overleefd’. Mijn huisarts vertelde mij 3 jaar later, dat ik toen wel dood ben geweest, ‘hartstikke dood’ zei hij 3x om mij te overtuigen… ik zei toen ‘dat weet ik, want ik ben buiten mijn lichaam geweest en er later weer in teruggekeerd, maar ik heb het dus niet als ‘dood zijn’ ervaren’. Ik heb mensen verteld over mijn ‘ervaring’ en dat ik ervan ben overtuigd, dat wij niet doodgaan, maar alleen ons lichaam verlaten.
  Ik heb ze ook verteld over het gevoel van harmonie en deel uitmaken van een groter geheel in die ‘dode’ periode en ik vraag mij of Hugge mij datzelfde harmonisch gevoel zal geven?.. Want… ik wil nog lang niet ‘dood’…

 43. Elke dag vind ik het weer zó heerlijk om na mijn full time baan thuis te komen! De warme kleuren van mijn kussens en gordijnen, de sfeervolle verlichting, de ene muur in cayennerood….. En wat er dan nóg heerlijker is? Met een hyggelig boek onder een dekentje op de bank! Best simpel eigenlijk.

 44. Het lijkt me fijn om van een warm willen dekentje te genieten en een kopje thee en de vlindertjes die voorbij komen fladderen. In plaats van stressen over dingen die allemaal gedaan en gestrest moeten worden.

 45. Sinds september 2016 maak ik deel uit van een praatgroep filosofie. Van het eerste moment ‘klikte’ het tussen de deelnemers. Tussen het denken en de woorden over het denken verspreidt zich telkens een positieve energie. Toevallig hadden we het vandaag over geluk en over ‘Hygge’. Als iemand het uit ons groepje wint, maken we er de hele groep blij mee.

 46. Ik ben als alleenstaande mama van een zoontje van 2,5 voor mijn gevoel alleen maar aan het rennen, regelen en veel politieagentje aan het spelen.
  Hygge klinkt mij als muziek in de oren!
  Kan wel wat hulp gebruiken bij meer hygge-momenten voor mezelf kunnen creëeren 🙂

 47. Ik kijk zeer regelmatig over dingen heen die mij gelukkiger hadden kunnen maken. Ik klaag niet, ik voel mij ok, maar het kan beter. In de dagelijkse dingen de geluks-of genietmomenten sneller herkennen en anderen daar ook blij mee maken, dat zou fantastisch zijn. Inspiratie zeer welkom!

 48. Een heerlijk hoopgevend artikel Hygge!
  Daar krijg ik al energie en inspiratie van. Natuurlijk is het leuk Hygge boek te ‘winnen’. Om hieruit weer ideeen te delen en door te geven.
  Maar ik hoef niet te winnen. Het Hygge boek komt vast heel goed terecht,
  Met dank voor het inspireren!

 49. Beste,
  Ik las alle bovenvermelde reacties. Volgens mij verdienen al deze mensen het boek.
  Indien ik het zou krijgen, zou ik zeer dankbaar zijn.
  Het voorbije jaar was voor mij heel ingrijpend. Mijn relatie liep stuk, ik brak m’n been en moest verplicht verhuizen. Plots twijfel je aan alles en beeft de aarde onder je voeten. Op die momenten ga je zoeken naar de echte waarden in je leven. Ik ben hier ook mee bezig en zie….dit boek komt op mijn pad (eventueel 😉 )

 50. Heerlijk zo’n boek om je helemaal thuis bij je thuis te voelen!
  Ik geniet al van de voorpret en het klinkt (met dank aan het luister icoontje van Google Vertaal) ook best grappig. Ook een aanrader.

 51. Waarom zou ik in aanm­erking komen voor het­ boek over hygge? de ­Deense knusheid? het ­delen met elkaar? het­ belang van familie e­n vrienden? kaarsjes?­ samen? kneuterigheid­?

  Ik weet eigenlijk nie­t of ik het boek nog ­nodig heb..

  Sinds vorig jaar juli­ staat mijn leven op ­zijn kop. Borstkanker, net als­ mijn zus wiens borst­ al afgezet werd. De ­mijne kon bespaard bl­ijven. Wel een stuk e­raf en daarna radioth­erapie.
  Omdat er uitzaaiinge­n bleken, zit ik nu i­ntussen in een halfja­arlijkse chemo behand­eling.
  Mijn leven is gestop­t sinsdien, gekanteld­..

  Man en kinderen, vrie­nden, familie, collle­ga’s.., allemaal onge­vraagd worden ze meeg­etrokken in het verha­al, mijn verhaal.
  Het verhaal waarin i­k ongevraagd de hoofd­rol heb.

  Niet wetend van het b­estaan van hygge, maa­r daar toch al mee te­ maken krijg.
  Familie die me komt ­verwennen met kleine ­dingen. Kaartjes en k­leine attenties die i­k ontvang over de pos­t. Lieve kinderen die­ bij me komen zitten,­ vriendinnen die liev­e dingen met me delen­.
  Mijn man die van elk­e dag iets maakt en liefdevol voor me zorgt.
  Mijn schrijfvr­iendinnen die me weke­lijks een kaartje in ­de bus bezorgen met l­ieve teksten. Collega’s die elke k­eer weer verrassingen voor me ­bedenken.

  Men deelt het leven m­et me, intenser dan e­erst en ik sta meer dan ooit­ stil bij de mooie en­ lieve mensen en dingen des levens.

  Het tempo vertraagd, ­ik kan dingen niet me­er, maar tijd maakt p­laats voor intens ­genieten van elkaar e­n de kleine dingen.
  In plaats van stress­ en gehol van hier na­ar daar en een drukke­ baan komt er rust en­ dankbaarheid voor he­t zijn en wat er alle­maal is met elkaar.
  Dat kost opnieuw ins­tellen, heroriëntatie­, overgeven aan…., ­maar het blijkt meer dan de mo­eite waard.

  Daar moet je kennelij­k eerst ziek voor wor­den.
  En lieve, lieve mens­en om je heen he­bben die het vermogen­ hebben om je met elk­aar op te tillen.

  Volgens mij hoef ik d­at hygge boek niet me­er.., want heb ik doo­r mijn omgeving­ al ervaren wat hygge in het lev­en kan betekenen.
  En daarvoor hoef je ­dus zelfs niet eens i­n Denemarken te wonen­..

  Truuti­
  Januari 2017­

 52. Wat een leuke actie! Wij zijn bezig met ons leven te versimpelen (Is dat een woord?). We willen graag meer vrijheid en gezonder leven. We zijn op dit moment bezig met ons doel om zo veel mogelijk zelf te produceren (vooral voedsel) en meer zelfvoorzienend te leven. Ik denk dat dit boek heel goed aansluit bij onze levensstijl.
  Als ik het boek heb gelezen wil ik het graag doorgeven aan iemand die er ook profijt van heeft.
  Groetjes Christianne

 53. “Levenswijsheid” dat kan ik best gebruiken. Heb mijn baan opgezegd en vanaf vandaag “vrij” mens. Maar hoe ga ik die vrijheid gebruiken…. Wil graag bezinnen wat voor invulling ik daar aan ga geven. Dit prachtig boek zou me daarbij juist heel goed kunnen helpen!

 54. Ik ben echt geen winter mens, brrr. Het liefst zou ik nu lekker thuis op de bank met een grote beker chocomelk zitten. Samen met mijn dochter en ons hondje. Lekker knus, lekker eenvoudig maar ook lekker gezellig.

 55. Ik kan een hygge boost wel gebruiken,deze levenskunst heb ik duidelijk nog niet goed onder de knie..
  Baanloos op een lastige leeftijd en voor het eerst wat langer single,sta ik te vaak op met de gedachte en druk…hoe nu verder..hoe kom ik de toekomst door ?
  Daarbij vergeet ik in ’t nu mijn zegeningen te tellen (bijv. lieve familie, voel me gezond )en merk dat ik me soms wat terugtrek.. stress, onbehagen en mijn zeker optimistische karakter vechten constant maar om voorrang.
  De inspiratie van hygge zou op een goed moment komen om mijn spirit en energie weer als vanouds een positievere vibe te geven !!

 56. Er was eens een vrouw die bleef liegen,
  Die wilde haar baas niet bedriegen,
  Want haar ‘leuke’ baan,
  Stond haar eig’lijk niet aan,
  En dus schreef ze stiekem (tijdens werktijd) over hygge.

 57. Ik hou van de kneuterigheid… open haard aan.. wollen sokken op de bank en een kop thee met Mn lief…. heerlijk eten met vrienden… wijntje met een vriendin… of knus een filmpje kijken met Mn meisjes…. voor mij allemaal hygge….genieten met een grote G

 58. Wat een hoop mooie, ontroerende en originele reacties! Het was moeilijk om te kiezen. De winnaar van deze actie is Emma. Wij vonden haar idee om een Hygge feestje te organiseren heel inspirerend. Bovendien is het een leuke manier om de kennis uit het boek te delen met de mensen in haar omgeving. Fijn feestje Emma!

  Hartelijke groet,
  De redactie van hetkanWel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *