Stella McCartney & Angelina Jolie. © WikiCommons

Stella McCartney gelooft in een duurzame en eerlijke modewereld

In de modewereld is het helaas even zoeken naar een ontwerper die verantwoorde en duurzame collecties maakt. De naam die als eerste boven komt is die van Stella McCartney. Waar zij vroeger nog bekend stond als dochter van ex-Beatle Paul en fotograaf Linda McCartney staat ze nu bekend om haar sprankelende modecollecties. We maakten een klein portret van deze bijzondere ontwerpster, omdat we haar een mooi voorbeeld vinden van hoe de modewereld er uit zou kunnen zien.

Liefde voor de planeet
Stella McCartney is geboren op 13 september 1971 en groeide op op een biologische boerderij in Sussex. Daar hielden ze dieren en verbouwden ze voedsel. Stella werd opgevoed met het idee dat we de aarde delen met alles wat er op leeft en we er goed voor moeten zorgen. Die liefde voor de planeet zie je terug in haar ontwerpen.

Ze studeerde in 1995 af aan het Central Saint Martins College of Art and Design in Londen. Tijdens haar afstudeershow waren er (naast haar ouders) veel beroemde mensen aanwezig. Zo liepen Naomi Campbell en Kate Moss voor haar op de catwalk. Naast een hoop enthousiaste reacties kreeg zij ook veel kritiek. Volgens velen lifte ze namelijk mee op het succes van haar ouders.

Lees verder bij Voor De Wereld Van Morgen

Advertisement

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *