JustDiggit

Justdiggit maakt de aarde groener

Justdiggit is een Nederlandse non-profitorganisatie met een urgente missie: de wereld groener maken. Dat is hard nodig, want de aarde wordt steeds droger. Steeds meer stukken vruchtbare grond veranderen in woestijn, waardoor honger, armoede en het verlies van biodiversiteit op de loer liggen. Justdiggit gaat deze dreigende droogte tegen door eco-systeemherstel-projecten te ontwikkelen en aanjagen die een positieve impact op het klimaat maken.

Daarnaast ontwikkelen ze positieve on- en offline campagnes en educatieprogramma’s om zoveel mogelijk mensen te inspireren en activeren om de aarde te vergroenen en zo de opwarming van de aarde tegen te gaan. Wij vertellen je graag wat meer over deze bijzondere organisatie.

Justdiggit: graven en de grond openmaken
In veel droge gebieden op aarde is de bovenlaag van de grond zo hard geworden dat het regenwater niet goed meer in de grond kan infiltreren. Het water verdampt of zorgt voor erosie en overstromingen, waardoor de overgebleven vruchtbare grond wordt weggespoeld. Door gaten te graven kan het regenwater de aarde inzakken en komt het weer beschikbaar voor vegetatie. Dat zijn trouwens niet zomaar gaten, ze gebruiken maar liefst 35 verschillende soorten eeuwenoude en innovatieve technieken om het water weer in de aarde te krijgen.

Lees verder bij Voor De Wereld Van Morgen

De afbeeldingen bij dit stuk zijn van Justdiggit.

Justdiggit

Advertisement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *