allesreiniger

Seepje maakt nu ook natuurlijke allesreiniger

De jonge mannen achter Seepje timmeren hard aan de weg. Het natuurlijke wasmiddel vliegt inmiddels over de toonbank bij Albert Heijn, terwijl het duo pas drie jaar geleden van start ging. Sinds kort heeft het merk ook een allesreiniger op de markt gebracht. En hetkanWel wil het nieuwe schoonmaakmiddel maar al te graag uitproberen, dat begrijp je.

Even terug naar het begin. In 2013 richtten de toen nog studerende Melvin Loggies en Jasper Gabriëlse Seepje op. Ze hadden namelijk ontdekt dat je de schillen van een Nepalese vrucht, de Sapindus mukorossi, heel goed kon gebruiken om mee te wassen. Ze begonnen met de verkoop van deze wasnootjes en ontwikkelden daarna ook een vloeibare variant. 

Het wasmiddel zelf is hartstikke natuurlijk en goed voor het milieu, maar de mannen doen ook veel goeds voor Nepal. In 2016 zorgden zij voor zestig leefbare jaarinkomens. In Nederland werken nog eens vijftien mensen aan het product, in een sociale werkplaats in Arnhem. De wasmiddelen van Seepje kun je inmiddels kopen in ruim 1.100 winkels in Nederland én België.

Aan de slag

Met dat mooie verhaal in mijn achterhoofd trek ik de allesreiniger uit een doos. Het zit in een nieuwe fles dat gemaakt is van gerecyclede Engelse melkflessen. Voor het uiterlijk hoef je het in ieder geval niet te laten, het heeft een bijzondere vorm en een frisse blauwe kleur. Maar dat niet alleen: in het design van de nieuwe fles is ook rekening gehouden met het transport. De nieuwe vorm zorgt ervoor dat er meer flessen op een schap, in een doos of op een pallet passen. Veel energiezuiniger dus!

Het eerste wat ik uiteraard doe is de dop eraf draaien en ruiken. Op de fles staat ‘frisse mintjes geur’ en daar is niets aan gelogen. Het ruikt lekker fris en je slaat niet stijl achterover van de chemische lucht, zoals bij andere allesreinigers. Op de wikkel staat dat je vijf liter water moet mengen met twee volle dopjes Seepje. Ik vind vijf liter water een beetje veel, dus ik ga voor drie liter water en één dopje Seepje. Pluspunt: het schuimt nauwelijks!

Ik neem de wastafel in de badkamer af en dweil de tegels. De allesreiniger doet goed zijn werk, maar ik had het lekker gevonden als de ‘frisse mintjes geur’ na de poetsbeurt nog even was blijven hangen. Doordat je Seepje mengt met water, is de geur minder sterk. Het is waarschijnlijk iets persoonlijks, ik vind het gewoon lekker als het huis nog even ruikt naar fris schoonmaakmiddel. De volgende keer doe ik twee dopjes Seepje in m’n emmer met water!

En nu jij

Wil jij ook graag wassen en schoonmaken met de producten van Seepje? Dat kan! hetkanWel geeft vier keer een pakket weg met één fles allesreiniger en één fles wasmiddel voor de bonte was. De winnaars zijn inmiddels bekend gemaakt.

Advertisement

84 comments

 1. In deze tijd waar duurzaamheid voorop staat wil ik graag overstappen op een milieu vriendelijke producten, ik hoop dat seepje dat middel voor mij gaat worden!
  Wat ik oo heel erg leuk vind isdat het middel is bedacht door JONGE mensen, dat is hoopvol voor de toekomst!

 2. Ik ben heel benieuwd naar de producten van Seepje! Ik probeer stap voor stap mijn huishouden biologischer en milieuvriendelijker te maken (minder afval, minder chemicalien, etc), maar met een klein budget is dat niet per definitie makkelijk. Dit zou een enorme stap in de goede richting zijn, want once you go green, you never go back! 😉

 3. Ik gebruik momenteel producten van Method en Ecover en ik ben wel heel erg benieuwd naar de producten van Seepje. Het is goed om te zien dat steeds meer mensen overstappen naar de groenere keuzes!

 4. Heel graag zou ik de producten uit willen proberen.
  Ik ben op dit moment actief bezig om os afval te verminderen en te verduurzamen, in en rondom huis.
  Daarnaast ga ik meedoen aan de 100-100-100 actie van de gemeente.
  Elke stap richting duurzaamheid is een goede!
  En nu maar hopen dat ik win.

 5. Bij ons op het eiland is Seepje niet verkrijgbaar helaas. Naar aanleiding van het artikel zou ik Seepje graag eens uit willen proberen. Langzaam maar zeker probeer je steeds milieubewuster met alles om te gaan. Ook met schoonmaken en je was. Een pakketje is zeer welkom.

 6. Oeh ik zou graag winnen! Mijn dochtertje van 1,5 jaar heeft inmiddels een waslijst aan allergieën die zijn vastgesteld (zuivel, soja, noten….), maar we zijn er helaas nog niet. Nog steeds krijgt ze op de raarste momenten galbulten en zwelt ze helemaal op. Sindsdien ben ik zoveel mogelijk op de natuurlijke manier aan het uitproberen. Het perfecte wasmiddel en schoonmaakmiddel heb ik daarbij nog niet gevonden. Graag zou ik uitproberen of Seepje een optie is!:)

 7. Bij mij in huis wordt het steeds groener en duurzamer! Ik probeer verschillende allesreinigers uit om te kijken welke ik het fijnste vind. Deze heb ik nog niet uitgeprobeerd dus ik ben heel benieuwd en waag graag een kansje

 8. Bij ons is Seepje helemaal niet bekend in de winkel…..maar geweldig dat er weer iets natuurlijks is dan al dat chemische rotzooi. Ik denk dat de mens steeds bewuster wordt tov de aarde en dat wij ,als wij,op deze manier doorgaan de aarde vergiftigen en indirect onszelf…. Veel mensen zullen langzaam aan overstappen naar natuurlijke wasmiddelen, allesreinigers etc. zeker met al die allergieën enz. Ik vind dit een heel goed alternatief en wens jullie heel veel succes 🙂

 9. Ik heb Seepje al in gebruik als wasmiddel voor de was, ideaal! Met een produkt als dit weet je zeker dat je het milieu niet belast en iets goeds doet voor een ander.
  Top dat er nu ook een allesreiniger is! Ik beschouw mezelf als een “groen” iemand, maar voor de schoonmaak had ik nog niets naar mijn zin gevonden.
  Dus ik wil heel graag jullie pakket winnen (want het wasmiddel is ook bijna op 😉 )

 10. mooi weer een nieuwe innovatief product. Ik probeer alles te scheiden en ook milieuvriendlijk te schoonmaken. Wil het graag eens proberen. Succes uitvinders van die mooie product. Goed Bezig zou ik zeggen.

 11. Geweldig dat ze zo met mens en milieu bezig zijn. De wereld heeft meer van dit soort mensen nodig. En daarom zou ik heel graag de nieuwe producten van Zeepje willen gaan gebruiken. Dit soort ondernemers moeten we namelijk steunen, en zelf ben ik uiteraard ook helemaal voor puur natuur!

 12. We willen milieubewuster leven en doen dit stap per stap.we willen een boodschap meegeven aan onze kinderen dat ze zorg voor de natuur moeten dragen.daarom dan ook enorm benieuwd naar Seepje.hopelijk mogen we het testen 🙂

 13. Ik ben zelf nogal met de zeepjes in de weer om wasmiddel te maken. Graag gebruik ik ‘ seepje’ ter inspiratie!
  En de fles is ook mooi, kan ik die weer recyclen met een eigengemaakt ‘ zeepje’

 14. Zelf ben ik al in de weer met ‘zeepjes’ voor een eigengemaakt wasmiddel. Graag zou ik ‘ seepje’. Gebruiken voor inspiratie!
  Ook is de verpakking heel mooi, die zou ik dan recyclen tot in lengte van dagen met mijn eigen gemaakte ‘ zeepje’
  Heel graag!

 15. Langzaam komt m’n kop uit het zand. Voor eten, vervoer, energie probeer ik al steeds verder te verduurzamen. Aan de was en schoonmaak had ik nog niet gedacht. Dus ik probeer het graag uit en wil hier de volgende stap mee maken.

 16. Dit zijn nog eens goede initiatieven! Mijn kleuter wil zo graag helpen met de schoonmaakklusjes die wij altijd doen, maar dat kan nooit omdat het zo’n chemisch product is. Nu, met Seepje kunnen we er echt een feestje van maken, dansen op de schoonmaakborstels door de badkamer, net als pipi Langkous.

 17. Ik zou graag Seepje proberen om in mijn workshop over de duurzame massage van je huishouden een verantwoord alternatief te kunnen aandragen. Eind maart, op de vrouwensynode in Delft. Én om in ons milieuproject, groepswonen, te testen met het oog op de toekomst.

 18. Seepje wasmiddel in middels in huis en in gebruik. Groene zeep en schoonmaakazijn (lavendel) doen het goed. Maar ik zou graag de allesreiniger van Seepje uitproberen en voortaan gebruiken. Al is het alleen maar om de mooie fles ?

 19. Goed initiatief! Mijn vrouw kan ieder moment bevallen en we hebben met verschillende zaken rekening gehouden (verf/meubels)

  Graag zouden we de niet schadelijke schoonmaakmiddelen willen proberen!

 20. Deze producten zou ik graag willen proberen. Alles wat beter is voor het milieu heeft mijn aandacht. Ik had nog niet gehoord van dit merk en heb het ook nog niet in de winkel gezien. Maar ik ga er in ieder geval naar op zoek. Een goede start met het schoonmaken met dit middel is natuurlijk zo’n pakketje winnen en ik hoop dan ook dat dat zal gebeuren.

 21. De ‘verantwoorde’ producten die ik uitgeprobeerd heb maakten niet zo goed schoon als ik gewend ben. Ben dus weer overgestapt op producten die wel werken. Voel me daar niet fijn bij, maar niet schoon is erger. Ben benieuwd of dit wel werkt.

 22. Gossie, ……. Wat een prachtige reacties allemaal.!!!

  Voegt die mij nog iets toe vraag ik mij af.
  Met mijn kleine beurs leef ik zoveel mogelijk ” groen “.
  Eet geen dieren, draag eco kleding enz.

  Groen wassen zou ik heel fijn vinden. Wellicht wordt ik overgehaald als ik het uit mag proberen. Zie het wel staan in de natuurwinkel maar denk steeds, …… Oei das wel erg duur.

  Namastee, Anna

 23. Ja, Seepje wens ik graag uit te proberen. Nu ik de samenhang lees over deze natuurlijke schillen, de wijsheid van produceren en marketing! Weer een samenwerking zo als het hoort : )
  Dus…. een extra reden om dit nieuwe product uit te proberen én het wasmiddel. Ik ben reuze benieuwd!!

 24. juist in een groen gebied(Achterhoek) kunnen we zoveel meer DOEN aan duurzaamheid en innovatie. Nu er steeds meer Nieuwe Nederlanders zijn, wordt het bekendheid geven aan Nederlandse moeite en creativiteit super belangrijk . Ik ga vrijdag aan het werk met NLDOET in de Bijwei. We maken van een overbemest stuk weiland een voedseltuin voor lichaam en geest. Werken en genieten. Er is 3000m2 ruimte voor groente en fruit. We creëren een kleurrijke oase van rust voor mens en dier. Ik wil namens Stichting Lezen Werkt graag aandacht geven aan Seepje en delen met de werkers in het groen.

 25. Seepsopje is groen en zuiver
  Het is geen sprookje maar waar
  Seepjesopje laat kikkers kwaken
  en waterjuffers dansen
  Het is geen onzin, maar waar
  laat ik het nu willen proberen
  Is dat raar?!

 26. Blijkbaar heb ik Seepje helemaal over het hoofd gezien in de winkel…, bij ons in de winkel heb ik het nog nooit gezien!!wat een zonde, probeer al jaren groen en duurzaam te wassen, met pijn in mijn hart kan het niet altijd wegen de financiële toestand, maar dat voelt niet goed, daarom zou ik het heel fijn vinden om het te mogen uit proberen

 27. Ik gebruik al de wasnootjes, maar maak daarnaast ook wel eigen schoonmaak- en af/wasprodukten op basis van oa groene zeep. Maar in deze tijden wil je het jezelf ook wel eens gemakkelijk maken en een kant en klaar product kopen, wat toch ‘groen’ is. Ik wil graag proberen of dit een alternatief is.

 28. Het zou voor mij vooral super zijn omdat zo’n natuurlijk luchtje prettig is voor mijn longen, ik ben ernstig COPD patiënt en verdraag al die chemische luchtjes niet, iets wat veel mensen niet weten van longpatiënten; ik zal het in de toekomst ook proberen te kopen bij de AH, maar boodschappen doen is voor mij niet eenvoudig omdat ik een zuurstofkarretje bij mij heb, ik ben erg benieuwd hiernaar..

 29. Ik wil de Seepje-allesreiniger graag proberen. Dat zou ik doen met de aangegeven hoeveelheid water, niet minder, want luchtjes hoeven niet van een schoonmaakmiddel te komen. Liever niet zelfs. Als iets schoon is, ruikt het alleen naar zichzelf, of helemaal niet.
  Het hindert me dat allerlei toiletartikelen ergens naar ruiken; bepaal zelf graag hoe ik ruik.

 30. Aangezien ik wel al eens wasnoten heb geprobeerd en zelf ook wel eens wasmiddel van marseillezeep heb gemaakt, trekt me dit wel aan. Ik hou wel van natuurlijke middelen.

 31. Wij wonen in het buitengebied en omdat we daar geen riolering hebben maar alles zo in de sloot achter het huis terecht komt worden we er extra bij bepaald dat het belangrijk is om verantwoorde wasmiddelen en schoonmaakmiddelen te gebruiken. We wassen met wasnoten of zelfgemaakt wasmiddel van marseillezeep. Poetsen doen we ook met marseillezeep of groene zeep. We zijn heel benieuwd om eens wat nieuws te proberen!

 32. Zou `t graag proberen, ben al met heel veel milieuvriendelijk bezig, dus nu maak ik meestal schoon met niets , alleen water op `n microvezeldoekje, maar mis soms `n subtiele geur. Dus ga ik duimen!

 33. Heel graag zou ik Seepje willen uitproberen. Ben al aan het experimenteren met zelf wasmiddel maken, maar dat wast niet echt schoon… Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan een beter milieu.

 34. NATUURLIJK kan dit alleen ‘maar’ goed zijn, de walnoten van Seepje gebruik ik nu al bijna een jaar naar volle tevredenheid! En het leuke is dat ik iedere was weer een ander, zelf gekozen geurtje met geur-olie kan meegeven. En de wasnoten bewaar ik na meerdere wasberen in een glazen pot tot deze vol is. Dan water erbij, nachtje (of wat langer) laten staan, flink schudden, zeven en dan de dit vloeibare wasmiddel bij de volgende was gieten. Dan blijkt het nog steeds te soppen!

 35. Wat een inspirerende site en blogs.
  Ben onder de indruk en heb aardig wat nuttige tips opgedaan.
  Om mezelf echt te overtuigen wil ik heel graag een proefpakket van Seepje met name de wasnoten uittesten en vervolgens wil deze 68-jarige na de proef haar leeftijdgenoten gaan overtuigen.
  Ik laat me graag verrassen, Marie-José

 36. Ik ken het produkt nog niet en zou graag ermee kennis willen maken. Sowieso wil ik van die chemische troep af en die bergen flesjes. Ben al een tijdje op zoek naar alternatieven ook voor cosmetica met natuurlijke middelen zoals baking soda in tandpasta bv. Hoe natuurlijker hoe beter?

 37. Ben voornamelijk erg geïnteresseerd in het wasmiddel. We zijn maar een klein ‘gezin’ van 2, maar met 4x per week sporten vult de wasmand zich toch altijd heel snel. Dus het zou een grote verschil kunnen geven als we die wassen op een verantwoorde manier kunnen doen.

 38. De schillen voor de wasmachine zijn me heel goed bevallen en haal ik ook weer bij, zodra ze op zijn. Dus een nieuw product van Seepje, daar ben ik zéker nieuwsgierig naar en probeer ik graag uit! Goede filosofie!

 39. Ik heb al eens eerder gelezen over dit merk en het lijkt me superleuk om eens te proberen. Ik ben op zoek naar kleine aanpassingen die ervoor zorgen dat ik langzaamaan en niet te kostbaar over kan gaan op een kleinere fotoprint op alle fronten. Deze winactie lijkt me een mooi moment om kennis te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *