Waterlandhuisje door fotograaf Maartje Meester Berends & stylist Ingrid Hamels

Deze 6 tiny houses staan in Nederland

De Tiny House Movement heeft heel wat harten veroverd. Zo waren er anderhalf jaar geleden nog amper tiny houses op Nederlandse bodem te vinden en lijken ze nu overal op te duiken. Wij vinden deze woonvorm erg inspirerend en maakten daarom een lijstje van onze 6 favoriete tiny houses. Omdat we begrijpen dat niet iedereen zo klein wil wonen hebben we er ook 3 duurzame prachthuizen bij gezet die een slagje groter zijn. Wat is jouw favoriet?

Het Waterland-huisje (te zien op de foto hier boven) is 10m2 en staat op Strijp-S in Eindhoven. Daar wordt het verhuurd als werkplek of bed & breakfast. Alle ervaringen van tijdelijke bewoners worden benut om het huisje te verbeteren. Het ultieme doel van de makers is om een off-grid en zelfvoorzienend huisje te creëren. Prijskaartje voor een overnachting: €75.

Lees verder bij Voor De Wereld Van Morgen.

Advertisement

2 comments

 1. Jeetje, doe nu niet net alsof het iets nieuws is…
  Andere varianten die al heel lang bestaan zijn de pipowagen en bv de caravan……..
  Daar leven al jaren allerlei mensen permanent in……..
  Jammer dat dit als luxe gezien wordt, terwijl de zigeuners in kampen werden gestopt omdat ze niet mochten rondtrekken met hun pipowagens vroeger………
  Zo ook de opa van mijn man. Vind dit zo niet kunnen……:/

 2. Je hebt gelijk Angela en ik ben blij met je reactie. Nog steeds worden nomadenvolkeren als minderwaardig, anders, crimineel beschouwd en beperkt in hun rondreizend bestaan. Zeker ook in Nederland.
  Zij zijn de pioniers en het zou goed zijn als dit erkend zou worden.
  Alle vormen van anders wonen omarmen en leren van de ervaring van mensen zoals jouw familie. Ik hoop oprecht dat dit gaat gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *