The Living Village Festival

Een interview over The Living Village Festival

Alweer een tijdje terug spraken we Cathelijn en Bob Radstake over hun levende huis. Ondertussen zijn ze druk bezig met de voorbereidingen van een bijzonder project: The Living Village Festival. Van donderdag 18 tot en met zondag 21 mei kunnen mensen in Dalfsen komen meebouwen aan het eerste levende dorp ter wereld en genieten van een rijke programmering. We spraken Cathelijn over dit groene festival.

The Living Village Festival
The Living Village Festival is een festival waar gebouwd wordt aan een levend dorp. Je kunt komen kijken en luisteren naar hoe dat precies in z’n werk gaat, maar er is nog veel meer te doen. Cathelijn vertelt enthousiast:

“Het festival is voor iedereen die wil ontdekken hoe ze stappen kunnen maken naar een duurzamer en bewuster leven. De programmering bestaat uit vormen van muziek, kunst, theater, performance, een grote markt, lezingen en workshops.”

“Je kunt bijvoorbeeld workshops volgen op het gebied van zelfvoorzienend leven en afval scheiden en recyclen. Verder is er veel aandacht voor bewustzijn en fysieke balans, in de vorm van wellness en yoga. Daarnaast zullen ook allerlei ambachten op het festival vertegenwoordigd zijn, zoals smeden en houtbewerken.”

The Living Village Festival Merlin Kater
Voor groene denkers
Wij zijn benieuwd wat er op het festival te doen is voor groene dromers en duurzame denkers. Cathelijn:

“Voor de groene dromers onder ons zijn er veel lezingen en workshops over onderwerpen als permacultuur, bushcraft, mospanelen (elektriciteit uit mos), voedselbossen, composttoiletten, eetbare wilde planten en muziek uit planten.”

“Verder gaan we tijdens het festival ook vooral praktisch aan de slag, zoals een strohuis bouwen met het publiek. We planten een voedselbos aan en er zullen levende bouwwerken te bewonderen zijn.”

Toekomstdromen
The Living Village Festival is niet alleen een festival van vier dagen, maar heeft grootse plannen voor de toekomst. Cathelijn licht toe:

“Wij dromen van een toekomst waar we goed zorgen voor onze planeet en alles wat er leeft. Waar we eerlijk delen en waar mens en natuur weer met elkaar in verbinding staan. We willen de planeet groener maken en aan een duurzame, liefdevolle en gelukkige gemeenschap bouwen.”

“The Living Village Festival is voor ons een stap om de natuur en de mens weer dichterbij elkaar te brengen en tegelijkertijd te bouwen aan een levend dorp. We zijn een stichting en gebruiken de opbrengst van het festival om een stukje land te kopen. Zodra er grond is kunnen we tijdens het festival gaan bouwen aan voorzieningen die het dorp ten goede komen. Zo kunnen we al feestend een nieuwe samenleving opbouwen.”

Praktische info
The Living Village Festival begint op donderdag 18 mei om 12.00 en duurt tot maandag 22 mei 12.00. Weekendkaarten geven toegang tot het festival en de camping, met dagkaarten kan je alleen het festivalterrein op. Het terrein kan je vinden in Dalfsen. Klik hier voor meer praktische info en hier voor tickets.

Winactie gesloten
De winactie is voorbij en de winnaars hebben bericht gekregen.

Wil jij meer weten over The Living Village Festival? Klik dan hier voor de site en Facebookpagina. Klik hier om tickets te kopen.

Advertisement

46 comments

 1. De eerste keer dat ik Bob zag was op tv in een programma over eetbare planten en hij verwoorde zijn visie van zelfvoorzienend leven zo mooi dat ik er kippenvel van kreeg! We hebben meer mensen zoals Bob nodig om te kunnen laten zien hoe je ook kan leven op deze aarde zelfs in Nederland.
  Het lijkt me geweldig om met zo veel mensen met de zelfde mindset samen te komen en te netwerken om zo iets moois neer te zetten in de wereld, ik geef zelf vaak workshops en festivals voor jongeren in een snel groeiende community gemaand eigentijdse jongeren nu al meer dan 1500! en ik zou graag eens met Bob willen praten over hoe hij dit heeft neer kunnen zetten zodat we de stroom nog sneller kunnen laten vloeien en echte verandering te weeg kunnen brengen in de wereld.
  Ik zou mijn zus meenemen naar dit festival omdat zij ook workshops geeft voornamelijk Biodanza en we houden allebei heel veel van de natuur en werken met de natuur in plaats van tegen. ONE <3 ONE PEOPLE

  1. Ik wil dolgraag naar dit festival samen met mijn dochtertje Sarith van 2,5 jaar oud! Het is sinds lange tijd dat ik de energie voel om weer dingen te ondernemen waar mijn hart van opengaat. Hoe geweldig ook om dit juist samen met haar te doen! Het lijkt me heerlijk om 4 dagen lang in de natuur te zijn, inspiratie op te doen voor de workshops die ik zelf verzorg voor ouders&kinderen, te genieten van de muziek en de prachtige mensen om ons heen.

  2. Met een beetje geluk en een goed voorgevoel schrijf ik toch nog maar een extra keertje op hoe belangrijk het voor me is om Eline (Line Fakkel) mee te nemen naar Living Village als ik de gelukkige mag zijn om de kaartjes te winnen.
   Zou er weer een (te) lang verhaal kunnen maken over ons, groene principes en Living Village, maar dat staat al ergens op FB.
   De kern is dat Line heel veel voor me betekend en ik haar graag met iets enorm tofs wat erg bij ons past wil verassen. Weet al langer over dit festival en het staat enorm hoog op mn lijstje, helaas is geld een kleine maar significante en onhandige barriere en op deze manier wens ik haar en ons samen een fantastische ervaring <3 wie weet
   Ze geeft veel om en aan haar medemens, is een van de beste in masseren om je klachten echt te verlichten en energetisch meer in balans te komen. Daarom en nog veel meer <3<3<3

 2. Dit lijkt me zo ontzettend gaaf. Ik zou mijn man meenemen, maar ik ken nog veel meer mensen die dit geweldig vinden. En dat huis op die foto?! Een boomhut maar dan anders​. Wie wil daar nou niet in wonen.

 3. Proficiat met jullie inspirerende werk! Ik zou graag naar jullie festival komen samen met mijn dochter, om contacten te leggen, kennis & inspiratie op te doen, te delen en mee te bouwen aan een mooie wereld zoals hij hoort te zijn 🙂

 4. Ik zou graag gaan , bij de eerdere afgelaste editie zou ik er als vrijwilliger bij zijn , vrijwilligen gaat nu niet vanwege een enkelblessure , manlief is er wel , ik zou graag met zoon en 1 van de dochters toch aangaan 😉 meedoen en genieten

 5. Ik zou Heeeeel graag willen winnen! Dan ga ik met mijn dochtertje van bijna 3 in onze camper. Samen genieten daar. Dansen, eten, drinken, ontdekken en natuurlijk samenzijn met fijne mensen!! Fingers crossed, spannend wat de uitslag wordt! Groetjes liza en loena

 6. Ik ben me aan het voorbereiden op een zelfvoorziend leven, rewilding back to basic, back to my roots! dus ja win graag die kaartjes en neem dan graag mijn dochter mee

 7. Dank voor zoveel inspiratie! Ik zou heel graag naar het festival komen met mijn zonen van 18 en 16 om hen te laten zien dat er een positieve groep mensen bezig is het leven op een andere manier te benaderen ipv de extreme consumptiemaatschappij die zij om zich heen zien in Amsterdam.

 8. Ik zou graag samen met mijn beste vriend de heerlijke sfeer proeven, ons onderdompelen in genieten van de natuur, muziek en kennis en nieuwe contacten.
  Ik volg jullie al een tijdje en wil heel graag..maar ja…doekoes. Ik hoor graag…namasté.

 9. Ik zou heel graag met mijn man gaan om inspiratie op te doen meer zelfvoorzienend te worden en heerlijk genieten van de natuur waar wij beiden van houden.

 10. Mijn man volgt The Living Village al een paar jaar, heeft ook via Facebook wel contact met ze, maar we zijn er nog niet geweest. Lijkt me geweldig om hem te verrassen en we het in het echt kunnen gaan bekijken! We kunnen nog veel van ze leren.

 11. Hallo ,
  Wij leven al enkele jaren zoveel mogelijk op deze groene en off the grit manier. Helaas kunnen we daardoor niet naar deze geweldige bijeenkomst omdat deze manier van leven ook betekend dat je veel minder geld hebt dan als je regulier leeft .
  Deze manier van leven is niet namelijk te combineren met een van acht tot vijf baan .
  We hopen op deze manier dat wij alsnog bij veel van onze vrienden kunnen zijn die wel naar dit geweldige festijn zullen zijn.
  We zijn immers altijd opzoek om ons verder te kunnen ontwikkelen in de hoop ook andere te mogen gaan leren hoe het ook kan.
  Vriendelijke groet,
  Keith de Noorman

 12. Ben heel entousiast over dit festival omdat jullie de wereld beter maken en dat zullen meer mensen moeten volgen. Want is juist prachtig om voor moeder natuur te zorgen want zij zorgt ook voor ons. Ben nu zelf nog leerzaam over het groener leven waardoor ik graag naar het festival ga om juist meer de leren over een groener leven. Graag neem ik mij vriend mee om die ook entousiast te maken van deze manier van leven.

 13. Ik ben zeer onder de indruk van het zelfgemaakte huis van Cathelijn en Bob Radstake. De hele manier van leven spreekt mij aan. Daarom heb ik ook erg zin om mijn tentje op te slaan op het festivalterrein en zeer inspirerende dagen daar door te brengen. Ik neem mijn creativiteit mee en daar ontmoet ik zeker mensen die net als mij zin hebben om te creëren.

 14. Jaaaa!!! =D
  Het levende dorp resoneert zo sterk met mijn eigen visie!
  Ik ben er hoe dan ook bij =]
  Steun in de vorm van kaartjes wordt daardoor zeer gewaardeerd door deze student _/|\_ en mijn (toekomstige) huisgenoot mag mee! zo’n toffe vent met een gouden hart, die verdient dat zonder meer!
  liefs <3

 15. Kende het nog helemaal niet! Maar het bericht heeft me wel getriggerd. Ben heel erg benieuwd!

  Ik zou dan wel met een hele lieve vriendin willen gaan. Zij is al zo goed bezig voor het milieu en ze heeft een eigen blog hierover om andere te motiveren. Ze heeft een hele drukke en intensieve tijd achter de rug dus even een uitje zal haar vast goed doen.

 16. Tot eergisteren kende ik dit festival nog niet, toen tipte een vriend me.
  Boom festival vorig jaar heeft me heel erg geïnspireerd, en jullie festival spreekt me heel erg aan. Ik was nog aan het afwegen wat ik met mijn verjaardag zou willen doen. Maar ik zou maar wat graag mijn verjaardag (21mei) bij jullie vieren! Ik zou met dit kaartje iemand heel erg willen verrassen, iemand die heel speciaal voor me is en ik graag op mijn verjaardag bij me heb, en dit festival ook wil laten ervaren. <3

 17. Ik zou heeeeel graag willen gaan met mijn vriend. Mijn fantastische vriend die ik in.december heb leren kennen op een.cacaoceremonie! Het is mijn droom om ooit een zelf voorzienende community op te zetten ergens op deze planeet, en ik zou het tof vinden om hem daar ook.enthousiast voor te krijgen en op de living village graag veel dingen te kunnen leren.voor mezelf over de haalbaarheid en do’s en don’ts!

 18. Ik zou heel graag met mijn lieve vriendinnetje Amanda naar dit festival. Amanda heeft na een zwangerschap van 9 maanden en een pittige bevalling nu weer enorm veel zin om naar een festival te gaan, terwijl papa op de baby past! Iets moois, iets natuurlijks, iets liefdevols ?

 19. ik wil graag met mijn vriendin gaan. we willen ook graag als het op ons pad komt met een groep mensen meer zelfvoorzienend gaan leven. oude rassen opkweken en dergelijke. ik heb het niet zo breed, ik kan wel wat gratis gebruiken,

 20. Wat lijkt dit me fantastisch. Ik zag dit festival perongelijk voorbij komen op mijn newsfeed op Facebook en het blijft eigenlijk contstant maar in mijn hoofd zitten. Voor mij duidelijk dat ik hier heen moet. Ik ben momenteel aan het afstuderen van de kunstacademie en zelf heel erg opzoek naar de combinatie van groen leven en kunst en hoe dit samen gaat. Super benieuwd wat the Living Village me hierin kan leren. Ik neem mijn lieve huisgenootje mee omdat ik haar gewoon heel lief vind.

 21. Wauw. Dit festival klinkt als de tot stand koming van de educatie, het samenzijn, en de samenleefgemeenschap waar mijn ziel al zo lang om vraagt, en waar ik in mijn (geldloze) reizen weer naar op zoek ga. Waardes als community, kennis en liefdevol gebruikmaken van al wat de natuur ons biedt. Samenkomen met mensen die met dergelijke visies en intenties hun leven proberen te leide , waar de ruimte en tijd is om met integriteit en creativiteit de wereld te benaderen- en daarin manieren te vinden om onz inspiraties te laten cristaliseren tot acties, connecties, projecten en uiteindelijk een nieuwr wereld!
  Ik ben al sinds tijden op zoek naar een plek en commune/groep waar dat kan. Via kunst, muziek, en waardevolle kennis deling onze wanhoop in deze tijden van consumerisme en klimaat verandering terug naar haar kern brengen: hoop. Voor een andere manier van in relatie staan tot elkaar en de wereld. Met zovele hoop ik dit aanbod van kaartjes te winnen aangezien ik ze me anders niet zal kunnen veroorloven. En ik zou het mega jammer vinden om dit te missen!
  Ik zou mijn italiaanse geliefde met mij meenemen waarin ik een metgezel heb gevonden aangaande liefde voor natuur, muziek, kunst en alternatieve, want niet exploiterende, levensstijlen.
  Liefs van ons.

 22. Ik volg ze al een tijdje en wilde afgelopen jaar ook al naar het festival gaan. Helaas kon het toen ivm vergunningen niet doorgaan… Wat leuk dat je hen hebt geïnterviewd! Ik zou ontzettend graag alsnog naar het festival gaan !!! Ik zou iemand meenemen om diegene ook te laten zien hoe je bewuster kunt leven en dichterbij de natuur. Ik hoop dat ik mag gaan!

 23. Ik zou met m’n zoon hier heeeeeel graag naar toe willen omdat, ik erg op zoek ben om anders te leven…. Niet meer slaaf van de hypotheek, baas, bijstand…. Ik zelfvoorzienend leven samen met mijn kleine man. En ik geloof dat er op dit festival de juiste mensen zijn die ons die richting in kunnen helpen!

 24. Wat een mooi initiatief en een plek waar ik graag een paar dagen zou willen onthaasten, mensen ontmoeten die hetzelfde denken en voelen. Na een drukke periode van een onverwachte verhuizing van friesland naar brabant, mijn hele huis ontspullen binnen 3 weken, ja het is mogelijk. Tijd van weggeven, afsluiten en een nieuwe start zou dit echt een enorm mooi kadootje zijn. Plus nieuwe inspiratie opdoen en geinspireerd worden en mooie mensen ontmoeten. Het festival staat al op mijn kalender en sluit zo ontzettend aan bij alles waar ik mij mee bezig hou :)..bedankt voor deze kans Marga

 25. Vele mensen uit mijn netwerk komen naar dit festival. Uit allerlei hoeken en specialismes zoals pizza’s maken, muziek draaien en nog veel meer. Hoe dan ook zal ik bijdragen aan het Waste Flow Team! 🙂
  Met de kaarten kan ik een vriendin met weinig geld blij maken en zelf ook optimaal genieten van het festival!

 26. Ik zou heel erg graag gaan samen met mijn vriend! We zien elkaar slechts één keer per maand door een lange afstandsrelatie en The Living Village Festival lijkt me de perfecte gelegenheid om samen te komen deze maand en te genieten van onze gezamenlijke interesses: muziek, natuur, fantastische mensen leren kennen en kennis opdoen om onze droom waar te maken om samen een eco-village op te starten =)

 27. Als Belg vind ik het super dat dit festival georganiseerd word. Ik ben momenteel nog actief met de sport en streef altijd naar een harmonieuze sfeer. Mijn visie en levensvreugde ligt nu echter meer in de natuur… Zou graag met een vriendin die levenswijze ontdekken.

 28. I I and I, it’s about me and you, her, him or me? though call, I can not call. The universe will call on the calls of my destiny. If I can go then I (you) can join. I and I (you) together we’re together. I would take I(you) because when I am I feel whole with I (you).. I is I (you) and please don’t get I wrong. I is alright, I (you) are my people. you see I see I (you) . I like to learn from I and I (you) are there to teach, I am who I seem to be and I seem to be at the living villige. I (you) for free and I for freedom, I think like I, you. Bless I and I (you) <3

 29. Wat een mooi initiatief! Ik zou heel graag met mijn vriend, zoontje van bijna 2 en baby in de buik willen komen om (in) de natuur te vieren, inspiratie op te doen, te leren en te genieten van mooie dingen met anderen.

 30. Oeh, da’s mooooi! In die boomhut daar ga ik meteen in klimmen. Die regebooglichten zijn mooi! En muziek maken! Mama, Is er ook een speeltuin en ijs? Simon, 3 jaar, samen met mij keek hij al dromend en fantaserend op jullie site)

 31. Bewustzijn creëren, voor jezelf en voor de wereld. Wat een prachtig idee voor een festival, en de foto’s van eerdere jaren zijn nét een sprookje. 🙂
  Dolgraag zou ik dit jaar ook onderdeel zijn van dit sprookje, en leren en genieten van wat jullie te bieden hebben. Graag zou ik een vriendin meenemen naar Living Village, zij gaat voor onbepaalde tijd op reis en het lijkt mij mooi om haar deze kennis mee te geven en om samen een weekend te genieten van de muziek, de bossen en de goede gesprekken. 🙂

 32. De community waar ik mee werk is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om letterlijk en figuurlijk te bouwen aan een ‘betere’ toekomst. Niet alleen voor de mens, deze staat nu bij ons vooral centraal, maar ook voor en met de natuur. De workshops op dit festival inspireren mij. Ook als ik niet heen ga zal ik me gaan verdiepen in de bouwvormen en energievoorzieningen die op het festival als workshop aangeboden worden. Maar een weekend lang leren, inspiratie op doen en het ervaren samen met anderen zou echt te gek zijn! Namaste

 33. Mijn hart begint harder te kloppen zo enthousiast en blij word ik van dit initiatief. Ik vind het fantastisch dat er mensen al zo ver zijn in deze bewuste manier van leven en ik voel me er zwaar door aangetrokken. Ik zou zo graag de mensen ontmoeten die hier aan werken en de mensen die hier net zo enthousiast van worden als ik. Ik geloof hierin en ik wil mijzelf omringen met mensen die dat ook doen. Samen kunnen we onze ideeën uitwerken. Ik ben jong bewandel nog vele paden tegelijkertijd. Ik hoop op dit festival mensen te ontmoeten die mij inspireren en triggeren om mijzelf verder te ontplooien & met de mensen te dansen, wijsheden te wisselen en samen van de kunsten en natuur te genieten. & Ik neem mijn geliefden mee omdat die hier ook thuis horen. YESSSSSSS LET’s GO! ps: Ik werk heel hard veel heel weinig centen als dit cadeau aan mij wordt gegeven zou ik heel dankbaar zijn!

 34. Overal om me heen zie ik initiatieven verschijnen om een breder bewustwijn te creëren voor de gezondheid van Moeder Aarde. En dit festival is daar een fantastisch voorbeeld van! De collectieve vibes van dit weekend zullen met de wind worden meegenomen naar verre oorden! Graag neem ik mijn vriendje mee. Hij is net als ik een natuurfreak en haalt zoveel mogelijk producten bij de boeren in zijn omgeving om op die manier een steentje bij te dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *