Studio Perspective - Duch design duurzame designlamp gemaakt van afval

Studio Perspective – de kracht van social design

Sinds de invoering van de participatiewet in 2015 hebben veel sociale werkplaatsen het zwaar. Zij krijgen namelijk minder mensen binnen omdat deze wet stelt dat iedereen, met of zonder beperking, bij een gewone werkgever aan de slag zou moeten kunnen. Zo krijgt de sociale werkplaats minder geld binnen terwijl daar ontzettend veel prachtige dingen worden gemaakt. Annet Mulder van Studio Perspective wil daar verandering in brengen:

“Veel mensen denken dat er een beetje geknutseld wordt in een sociale werkplaats. Maar er worden geweldige producten geproduceerd die bijdragen aan de toekomst van mensen met een arbeidsbeperking. Ik wil graag dat mensen daar meer bij stilstaan.”

Lees verder over Studio Perspective bij Voor De Wereld Van Morgen.

Advertisement

2 comments

  1. Eens! Inderdaad belangrijk om stil te staan bij het resultaat. Het mooie van de Participatiewet is wel dat deze gericht is op duurzaam ondernemen waarbij met respect voor de sociale kant (mensen) gewerkt wordt met als doel economische prestaties (geld).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *