vegan schoenen TOMS

6 adresjes voor vegan schoenen

Ben jij nog op zoek naar warme vegan schoenen of pantoffels voor de herfst? Kijk dan eens naar ons lijstje met adresjes voor diervriendelijke schoenen. Veel mensen hebben het idee dat vegan schoenen er saai uit zien, maar niets is minder waar. Er zijn namelijk hele leuke sportieve sneakers, elegante schoenen en lieve pantoffels waar geen dierenleed aan te pas komt. Bij deze 6 adresjes kan elke dierenliefhebber met een gerust hart winkelen.

TOMS®

Bijna tien jaar geleden ontdekte de Amerikaanse reiziger Blake Mycoskie dat kinderen in een Argentijns dorpje geen schoenen hadden om hun voeten te beschermen. Hij besloot TOMS® op te zetten, een bedrijf dat voor elk paar schoenen dat wordt verkocht een paar nieuwe schoenen geeft aan kinderen zonder schoenen. Op de vegan afdeling van TOMS® verkopen ze niet alleen vegan schoenen maar ook vegan pantoffels. Deze zijn te zien op de afbeelding boven dit artikel. De bovenzijde is van gebreide stof, de voering van imitatieschapenvacht en de zool van rubber.

Dr Martens

Je kent vast en zeker de stoere schoenen van Dr Martens wel, met hun iconische gele stiksels. Wat je misschien nog niet wist, is dat ze een vegan schoenenlijn hebben die je haast niet kunt onderscheiden van hun leren schoenen collectie. De schoenen zijn gemaakt van zacht en soepel synthetisch materiaal en zitten volgens vele reviewers (na het inlopen) erg lekker. De schoenen zijn op dit moment nog maar in twee tinten en modellen te krijgen, maar dat is een goed begin.

Esprit

Vegan sneaker Esprit
Vegan sneaker Esprit

Esprit lag een tijdje geleden onder vuur omdat ze nog lang niet zo duurzaam zijn als ze zouden willen. De afgelopen jaren zijn ze dan ook druk bezig om hier verandering in te brengen. Dat doen ze onder andere met een collectie van PETA-Approved Vegan schoenen, ofwel: 100% vegan schoenen. Alle We love Vegan schoenen en sneakers zijn gemaakt van milieuvriendelijk imitatieleer en canvas van hoge kwaliteit.

EN&

Schoenen vegan En&
vegan schoenen van En&

Alle schoenen van webshop EN& hebben een goed verhaal. Zo verkopen ze o.a. schoenen van kurk en ananasleer. Het materiaal voor de schoenen van ananasleer heet Piñatex en wordt gemaakt van vezels van ananasbladeren, een bijproduct van de ananasoogst. Het materiaal is natuurlijk, sterk, duurzaam, licht en ademend. De vezels uit de ananasbladeren worden door de boeren op de Filipijnen geoogst. Vervolgens worden de vezels in Spanje verwerkt tot werkbaar materiaal. Zo zorgt Piñatex voor extra inkomsten voor de ananasboeren.

Matt & Nat

Je zou misschien denken dat Matt & Nat de namen van de oprichters van dit merk zijn, maar dat klopt niet. De naam staat namelijk voor ‘material and nature.’ Dit hippe schoenen en tassen merk bestaat sinds 1995 en komt uit Canada. Alle schoenen zijn gemaakt van een hoge kwaliteit kunstleer wat niet van echt leer te onderscheiden is. De voering is gemaakt van 100% gerecyclede materialen en alle schoenen worden in elkaar gezet door mensen die daar een eerlijk loon voor krijgen.

Beyond Skin

Vegan schoenen Beyond Skin
Vegan schoenen Beyond Skin

Het Engelse schoenenlabel Beyond Skin maakt al meer dan 15 jaar de meest leuke vegan schoenen: van schattige enkellaarsjes tot elegante pumps en van sportieve sneakers tot warme winterlaarzen met (nep)schaapsleer. Alle schoenen zijn 100% vrij van leer en worden gemaakt in Spanje. De materialen worden waar mogelijk lokaal geproduceerd om de CO2-uitstoot zoveel mogelijk te beperken.

Verder lezen?

Een tijdje terug interviewden we de oprichter van EN& over haar webshop met vegan schoenen. Klik op de afbeelding hier onder om naar het interview te gaan.
vegan schoenen EN&

Advertisement

14 comments

  1. Ahinsa Shoes maakt ook vegan schoenen, ook gevoerde voor de winter. Zie ahinsa shoes – Nederland op facebook.
    Ook zit er in Arnhem een winkel, Barefoot&More, die diverse vegan schoenen verkopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *