Nuud

Deze natuurlijke deodorant gebruik je maar 3x per week

De markt van deodorants is een miljardenindustrie. Niet zo gek, want niemand stinkt graag. We schamen ons zelfs als het onverhoopt toch een keertje misgaat. En daarom blijven we gewoon deodorant kopen en accepteren we de nadelen ervan. Als het aan Loek van Doorn ligt, één van de initiatiefnemers van de natuurlijke deodorant Nuud, is dat binnenkort verleden tijd. HetkanWEL sprak met Loek.

Langzaamaan verschijnen steeds meer natuurlijke deodorants op de markt, maar Nuud is anders. Het is een crème die meerdere dagen werkzaam is. Loek: “Het werkt op basis van microzilver. Dat wordt ook gebruikt in de wondverzorging, omdat het antibacterieel is. Het neutraliseert de bacteriën die normaal zorgen voor geur, het voorkomt dus dat je gaat stinken.” En dat is een groot verschil met traditionele deodorants. “Toxines kunnen je lichaam niet uit en aluminium hoopt zich op in de klieren, omdat de deodorant zoals wij die nu kennen de poriën afsluit.”

Geen aluminiumzout

Voordat Nuud daadwerkelijk op de markt kwam, hebben Loek en zijn team veel gelezen en onderzoek gedaan. “We hebben veel waarde gehecht aan een onderzoek van het Zwitsers Kankerinstituut. Daaruit blijkt dat aluminiumzout, het hoofdbestanddeel van traditionele deodorants, in relatie staat met enge ziektes.” De deodorant van Nuud bevat geen aluminiumzout en zou je theoretisch gezien zelfs kunnen eten. “Het hoofdbestanddeel van Nuud is microzilver, dat is van natuurlijke oorsprong.”

Naast microzilver bevat Nuud ook kokosolie, schapenvet en vaseline. Die vetten zorgen ervoor dat de crème op zijn plek blijft zitten. “Als je water langs vet spuit, dan rolt het eraf. Dat werkt bij Nuud hetzelfde. Pas als je echt je oksels gaat schrobben, haal je de crème eraf. Maar als je gewoon doucht, hoef je maar één keer in de drie dagen te smeren.”

Positieve reacties

Zelf heeft Loek de crème uitgeprobeerd toen hij op vakantie was in Thailand. “In drie weken tijd heb ik de crème vier of vijf keer aangebracht, maar ik heb nooit iets geroken.” Tot nu toe heeft Loek veel positieve reacties ontvangen. “We krijgen veel berichten van ouders met pubers. Het is handig dat zij nog niet gewend zijn geraakt aan traditionele deodorants. Ouders zijn heel blij dat hun kinderen gewone deodorant kunnen vermijden.”

Biologisch afbreekbaar

Voor de verpakking heeft het team gekeken naar een zo laag mogelijke belasting voor het milieu. Loek: “We gebruiken karton van gerecycled materiaal en het tubetje is van suikerriet, dus dat is 100 procent recyclebaar. We werken samen met een verzendhuis dat een speciaal programma maakt om ervoor te zorgen dat de deodorants CO2-neutraal worden verzonden.”

Toekomst

Nuud staat nog in de kinderschoenen, maar het is de bedoeling dat Loek en zijn team de wereld gaan veroveren. “Nederland is onze proeftuin. Daar wonen kritische consumenten die ons veel feedback geven, maar we hebben ook al bestellingen gekregen uit het buitenland. Iedereen gebruikt deodorant, dus het ligt voor de hand dat we met Nuud de grens over kunnen.”

Advertisement

75 comments

 1. Hoi

  Misschien ben ik wel te kritisch, maar hoopt microzilver zich dan ook niet op in je lichaam. En waarom vaseline, een restproduct uit de raffinaderij. Als je pech hebt ruikt je naar petroleum. En hoe zit het met dat vet wat op je huid blijft zitten, gaat dat niet in je kleding zitten, want niemand zit te wachten op vetvlekken in zijn kleding. En bedoelen jullie met schapenvet misschien wolvet? Waar velen allergisch voor zijn!
  Je ziet het, jullie product heeft nogal wat vragen opgeroepen bij mij. Hoop dat ik ook antwoorden krijgt.

  Wieny

 2. Hoi Wieny, Ik keek zojuist op de website van Nuud en onder FAQ vindt je de antwoorden op jouw vragen. Ik ben het met je eens dat vaseline niet een voor de hand liggende keus lijkt in zo’n ‘natuurlijk’ product.
  Ik ben echter wel benieuwd naar het product en zou het graag eens willen testen. Het is wel een licht voorzichtig enthousiasme.
  Daarnaast vind ik wel dat elke ontwikkeling om dit soort producten natuurlijker te maken, toegejuicht moeten worden.

 3. Mijn vriend en ik gebruiken het nu een paar maanden en het is ideaal!! Je ruikt echt niks meer, ik gebruik het zelf maar 1x in de week.
  Graag zou ik nog een tubetje ontvangen om mensen in mijn omgeving het te laten proberen! Het is net iets te duur om het ze allemaal cadeua te geven.

 4. Ja! Heel graag!
  Mijn zoon begint te puberen (en dat gaat gepaard met vervelende reuk) en ik wil hem eigenlijk niet de ‘standaard’ deo laten gebruiken, want ik ben bang dat dat het probleem alleen maar zal verergeren.
  Ik weet van zilver dat het erg goed werkt tegen zweetgeur, dus ik ben heel benieuwd naar uw product.

 5. Ik zou het heel graag willen proberen! Overmatige transpiratie is helaas één van de bijwerkingen van mijn – eveneens helaas – noodzakelijke medicijnen. Sinds dat ik hiermee gestart ben, ben ik op zoek naar een manier om de bijbehorende geurtjes te neutraliseren. Ben zeer benieuwd of dit middel mijn zoektocht laat staken.

 6. Fantastisch dat er zulke mooie ontwikkelingen zijn, ook op dit gebied! Om geen chemische spullen onder mijn oksels te spuiten heb ik nu al een poosje geen deo gebruikt, maar dat is niet zonder geur. Een natuurlijke variant wil ik graag uitproberen!

 7. Niet alleen ben ik voor groen, duurzaam en natuurlijk, ik ben ook nog altijd op zoek naar een deo waar ik tevreden over kan zijn. Ik gebruik nu zelfs die van mijn vriend, maar zelfs daar ben ik niet tevreden mee.
  Ik zou heel gelukkig worden van de kans om, voordat ik het voor niks heb gekocht, Nuud te testen 🙂

 8. Nou, wil ik zeker graag proberen! Ik heb nog steeds niks gevonden waar ik tevreden over ben. En dan heb ik ook nog twee mannelijke pubers in da house die behoorlijk stinken en nergens tevreden mee zijn.

 9. Mm positief verhaal, zou dit dan eindelijk een product zijn wat wel echt goed werkt? Ik had ergens anders gelezen dat de aluminium deeltjes juist anti transpirerent werken dus ik ben benieuwd naar deze vorm van deo. Bij andere heb ik de afgelopen tijd het idee dat het er juist alleen maar erger op wordt 🙁

 10. Gebruik het product nu een tweetal maanden en ben er erg enthousiast over. De geur is neutraal en heb nog niet meegemaakt dat ik zweet rook. Ik gebruik het om de twee dagen ongeveer en dat bevalt prima. De gebruiksaanwijzing zegt dat je niet elke dag hoeft te smeren zolang je niet heftig je oksels schrobt, maar ook dat valt in de praktijk wel mee (dus je kunt bijvoorbeeld gewoon je oksels regelmatig scheren zonder dat dit de werking beinvloedt) Enige opmerking die ik heb is dat de tubetjes wel wat groter mogen van mij…dan hoef je wat minder vaak een nieuw tubetje te bestellen.

 11. Ik wil het heel erg graag uittesten. Sinds ik spierreuma heb moet ik medicatie nemen waarvan ik meer ga zweten en het ruikt ook sneller en anders. Een heel vervelende bijkomstigheid. Dus iets natuurlijk dat dat kan voorkomen is heel erg welkom !

 12. Ja, wij willen het heel graag proberen!Het hele gezin heeft last van allergische reacties van alle andere deo”s, inclusief puber die ook wel een goede deodorant kan gebruiken.

 13. Graag zelfs voor mijn puberende zoon die een paar keer is aangesproken erover en durft nu niet meer naar feestjes te gaan omdat de mensen het dan ruiken zegt hij.
  Van alles geprobeerd maar nee je ruikt het nog steeds tijdje perspirecs gebruikt was goed maar helaas niet meer te verkrijgen.
  Dus misschien dat mijn zoon weer buiten komt.

 14. Mijn dochter die nu in de puberteit komt heeft een hele erge transpiratie geur. Dan zou dit perfect zijn. En nog natuurlijk ook. Wat wil een mens nog meer. Lijkt me super voor haar om te kunnen proberen.

 15. Ik en mijn dochters gebruiken Nuud nu zo’n 4 maanden denk ik, en in het begin was het wel wennen maar nu zijn we om. Af en toe ruik ik een hele lichte zweetgeur, maar waarom het op dat moment dan zo is ben ik nog niet achter. Omdat we het dus met z’n 4 en gebruiken gaat zo’n tubetje wel hard, dus een extra tube is altijd welkom 😉

 16. gebruik momenteel wel die met aluminium bestanddelen, wat wel werkt – maar blijkt erg ongezond te zijn en erg duur. Gewone deo werkt niet helaas. Heel fijn zo’n nieuw product – ik kijk er zeer naar uit!

 17. Ja ik wil. Ik gebruik nu gewoon een zout stick, maar soms heb ik zelfs dáár in de ochtend teveel haast voor (iets met slaap boven op tijd komen… en deze moet weer onder de kraan, nat maken blah) dus als ik gewoon een crème heb stel ik me voor dat het zo van flop flop klaar gaat… ofzo. Laat mij maar testen :-))

 18. Zou het waar zijn?
  Eindelijk een deo die doet waar ie voor bedoeld is?
  Sinds ik in de overgang zit, al van alles geprobeerd.
  Tenminste, deo’s zonder parfum, want daar reageert mijn lijf nogal allergisch op.
  Zou geweldig zijn, als ik de deo mocht uitproberen.

 19. Nuud maakt met haar gebrek aan kennis onterecht bang voor Alzheimer en Borstkanker en verdient met deze bangmakerij haar geld. Het is stuitend dat hetkanwel zonder goed onderzoek de marketingverhalen van Nuud kopieert op haar site.

  Alle deodorant is veilig. Het is niet voor niets dat borstkankervereniging Nederland een klacht bij de reclamecodecommissie heeft ingediend en dat het TV programma avrotros op zijn zachtst gezegd behoorlijk cynisch is.


  Bron: KWF
  Onderzoek van zowel de American Cancer Society als het Amerikaanse National Cancer Institute heeft geen relatie gevonden tussen het gebruik van deodorant en borstkanker, ook als de oksel onthaard is6-7. Daarnaast blijkt het zeer onwaarschijnlijk dat parabenen die op de huid via cosmetica worden aangebracht het borstweefsel kunnen bereiken.

  Bovendien heeft uitgebreid wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat parabenen veilig zijn voor mens en milieu. Het gebruik van parabenen als conserveringsmiddel voor cosmetica en andere productgroepen is goedgekeurd door de Europese Commissie8. Deodorant kan dus veilig gebruikt worden.

 20. Grappig dat positieve reacties meteen geplaats worden. Maar als je naar een site verwijst met een negatief, wetenschappelijk bewezen,, verhaal over vaseline deze niet zichtbaar wordt op de site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *