Goedkope elektrische auto voor middenklasse eindelijk beschikbaar

Lees het hele Dossier Elektrisch Rijden

Tesla Model S. Foto: wikimedia commons
Tesla Model S. Foto: wikimedia commons

Van de acht miljoen auto’s in Nederland zijn er op het moment bijna 7.000 volledig elektrische auto’s op de weg en dit aantal lijkt alleen maar toe te nemen. De eerste elektrische auto werd al gebouwd in 1835. Maar sinds 2012 zijn de eerste serieuze auto’s voor de gewone consument op de markt. Dit heeft gezorgd voor een snelle stijging van het aantal elektrische auto’s op de Nederlandse wegen.

De opkomst van de elektrische auto

Een elektrische auto klinkt wel heel modern maar het principe is helemaal niet nieuw. De eerste elektrische auto ter wereld is gemaakt in 1835 door de Groningse professor Stratingh. Tot 1920 waren er meer elektrische auto’s dan benzine auto’s. Maar uiteindelijk won de verbrandingsmotor doordat die een hogere maximum snelheid had en in massaproductie werd genomen door Ford.

Sinds een aantal jaar staat de elektrische auto weer in de belangstelling. In 2008 had je al de volledig elektrisch aangedreven Tesla Roadster. Maar deze wagen viel een beetje buiten het budget van de gemiddelde autobezitter. Met een sportwagen van een ton je boodschappen doen of in de file naar kantoor, is wat overdreven, ook al is deze Tesla dan een zuinig racemonster.

Naast de eerste elektrische sportwagens kwamen er ook kleine boodschappenwagentjes op de markt. Leuk voor in de stad maar als vertegenwoordiger die veel op de weg zit, heb je er niks aan, en als moeder van twee red je het er ook niet mee. Gelukkig zijn er sinds 2012 ook steeds meer modellen op de markt die bruikbaar zijn voor de gewone man of vrouw.

Goedkope elektrische auto’s voor de middenklasse

Inmiddels komt een goedkope elektrische auto voor de middenklasse steeds dichterbij. De Renault Fluence Z.E. en de Nissan Leaf die respectievelijk in 2012 en 2011 geïntroduceerd werden, zijn hier mooie voorbeelden van. Heel voordelig zijn ze nog niet; voor de Fluence betaal je zo’n €26.000 en voor de Leaf moet je zelfs ongeveer €35.000 afrekenen.

Tesla

Dat elektrische auto’s niet per definitie saai zijn, bewijst Tesla. Dit merk kwam in 2008 al met de Roadster, die sportief was, maar ook behoorlijk duur en niet bepaald geschikt voor gezinnen. Met Model S, die in Europa in 2013 op de markt kwam, liet het merk zien ook in staat te zijn meer praktische auto’s te produceren, zowel in gebruik als in prijs. Waar de Tesla Roadster nog meer dan $100.000 kostte, betaal je voor het basismodel Model S net geen $70.000. Daarnaast lijkt het erop dat Tesla nu werkt aan een echt goedkope elektrische auto, die verkrijgbaar moet zijn voor minder dan $30.000.

Lees ook:
Zo ver kun je rijden met een elektrische auto of plug-in hybride
Elektrische auto op zonne-energie milieuvriendelijker dan eentje op biobrandstof
Dit zijn de zuinigste elektrische auto’s van 2013

Lees het hele Dossier Elektrisch Rijden

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *