Natuurlijke cosmetica

Foto: Akira Ohgaki via Flickr.com

Iedereen koopt cosmetica. Van doucheproduct tot verzorgende gezichtscrème en van make-up tot deodorant. Helaas bevatten veel reguliere merken dubieuze ingrediënten die irriterend zijn voor de huid of zelfs schadelijk voor de gezondheid. Gelukkig zijn er ook veel alternatieven. Met deze tips maken we je het makkelijk om natuurlijke en gifvrije cosmetica te vinden.

Dit dossier bevat de volgende secties:

Zes cosmetische ingrediënten die je niet op je huid moet smeren
Zeven redenen om SLS te laten staan
Met deze vijf tips weet je wat er op een cosmetica-etiket staat
Koop goede cosmetica me deze vijf eco-labels
Verzorg je huid met deze zes weldadige ingrediënten
Met deze vitamines en mineralen krijg je een stralende huid
Acht ingrediënten uit je keukenkastje die een weldaad zijn voor je haar
Vijf beautytoepassingen met baking soda
Zes natuurlijke middelen om je gebit te verzorgen
Met deze vijf tips gooi je minder scheermessen weg en bespaar je geld

Foto: gofish343 via stock.xchng

Zes cosmetische ingrediënten die je niet op je huid moet smeren


Als je iets op je huid smeert, moet het wel goed voor je zijn. Maar uitzoeken welke ingrediënten in cosmetica slecht voor je zijn is een ingewikkeld kwarei. Om het je makkelijk te maken hier een top 6 van ingrediënten die je beter kunt mijden omdat ze agressief, irriterend of zelfs giftig kunnen zijn. Lees meer.

Geen Sodium Lauryl Sulfate


Sodium Lauryl Sulfate is een reiniger die onder meer wordt gebruikt in shampoos, handzeep, tandpasta, douchegel en ook in motorontvetter, autowasmiddel en garagevloerpoetsmiddel. Inderdaad, SLS: voor al uw grote schoonmaakklussen. Sommige wetenschappers beweren dat SLS kankerverwekkend is, andere wetenschappers noemen dat weer onzin. Maar los van deze discussie staat SLS bekend als een agressief middel, waar je last van kúnt krijgen. Dit hoeft natuurlijk niet. Ieder mens is anders. Lees hier redenen om SLS te laten staan.

Zo lees je een cosmetica-etiket


Hoe werkt een ingrediëntenlijst? Hoe weet je precies wat er op een etiket staat? En hoe zit het met claims? Lees verder om erachter te komen.

Koop bewust met eco-labels


Helaas zijn er maar weinig regels op het gebied van natuurcosmetica. Zodra er één druppeltje van een natuurlijk ingrediënt in een product zit mag de fabrikant er al een sticker ‘natuurlijk’ op plakken. Niet eerlijk en zelfs misleidend. Gelukkig zijn er op dat gebied organisaties die eco-certificaten uitgeven en merken controleren. Lees verder.

Zes weldadige ingrediënten voor de huid


Naast irriterende synthetische ingrediënten zijn er gelukkig ook natuurlijke ingrediënten met een verzorgende werking. Lees verder na de klik.

Een stralende huid met vitamines en mineralen


Het is cliché, maar een mooie huid begint van binnenuit. Eet dus regelmatig, gezond en gevarieerd. Een crème met toegevoegde vitamines om er stralend uit te zien? Het schijnt zo te zijn dat het smeren van die crèmes geen zin heeft, omdat je huid vitamines nauwelijks kan opnemen. Klik verder voor een overzicht van vitaminen en mineralen die je voldoende in je voeding binnen moet krijgen voor een mooie huid.

Acht keukeningrediënten voor je haar


In de winter krijgt niet alleen je huid, maar ook je haar heel wat te verduren door de afwisseling van een warme ruimte naar de kou buiten. Met de lente in aantocht is het tijd voor een oppepbeurt. Geen dure smeersels, maar gewoon wat ingrediënten uit je keukenkastje. Klik verder voor het volledige artikel.

Foto: DBarefoot via Flickr.com

Beautytoepassingen met baking soda


Baking Soda, natriumbicarbonaat of zuiveringszout kun je gebruiken om heerlijke koekjes en gebak mee te maken. Maar wist je dat je het ook kunt toepassen voor beautydoeleinden? Klik hier om erachter te komen.

Zes natuurlijke middelen om je gebit te verzorgen


Iedere dag minstens twee keer poetsen met tandpasta en een paar keer per week flossen helpt je een schoon gebit te houden. Maar wist je dat er ook natuurlijke middeltjes bestaan om je gebit te verzorgen? Toegegeven, sommigen zijn een tikkeltje bizar. Lees meer.

Zo bespaar je geld op scheermesjes


Worden jouw mesjes ook altijd zo snel bot? Baal je ervan dat je wegwerpscheermesjes weg moet gooien? Check snel deze vijf tips wat je kunt doen om groener te scheren en daarbij ook geld te besparen.

Op hetkanWel staan daarnaast heel wat reviews van cosmeticaproducten. Klik hier om ze te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *