Subsidie zonnepanelen

Deze pagina is onderdeel van het dossier Zonnepanelen. Hier kom je meer te weten over zonnepanelen.

Er bestaat een speciale subsidieregeling om het installeren van zonnepanelen te stimuleren, de Stimulering Duurzame Energie (SDE) regeling. Reken echter niet te hard op subsidie: de regelingen veranderen regelmatig en ook was de afgelopen jaren de subsidiepot snel leeg. Wel trok de overheid stelselmatig miljoenen uit om het gebruik van zonnepanelen te stimuleren. Als je er op tijd bij bent, zijn er dus zeker wel mogelijkheden.

Het laatste nieuws over subsidie vind je op de website van AgentschapNL.

[adrotate banner=”11″]Subsidie zonnepanelen volgens Duitse model
Er gaan stemmen op om het Duitse subsidiemodel over te nemen, waardoor het mogelijk wordt om het hele jaar door subsidie aan te vragen. In dit model wordt de subsidie op groene stroom betaalt door een opslag op “grijze” stroom. De plannen van het kabinet Rutte-Samsom lijken te duiden op een begin van zo’n “feed-in” tarief.

Regionale subsidie zonnepanelen
Let trouwens ook op regionale subsidiemogelijkheden: sommige gemeentes hebben eigen regelingen om zonne-energie te stimuleren. Gebruik de Energiesubsidiewijzer om te kijken welke mogelijkheden op dit moment worden aangeboden. Let op: niet alle regelingen worden in dit overzicht meegenomen. Controleer daarom ook altijd de website van de gemeente waar je in woont.

Bekijk hier de regelingen voor zonnepanelen subsidie in Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Groningen en Almere.

Collectieve subsdieregelingen
Individuele subsidie op zonnepanelen wordt steeds minder vaak verstrekt; tegenwoordig krijg je vaker subsidie als je bijvoorbeeld met vier of vijf andere mensen een aanvraag indient. Informeer eens bij je buren of zij belangstelling hebben voor zonnepanelen en kijk welke collectieve initiatieven ondersteund worden.

Deze pagina is onderdeel van het dossier Zonnepanelen. Hier kom je meer te weten over zonnepanelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *